x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Două medalii de aur și șase de argint pentru canotorii români la Campionatul European!

Două medalii de aur și șase de argint pentru canotorii români la Campionatul European!

11 Apr 2021   •   18:06
Două medalii de aur și șase de argint pentru canotorii români la Campionatul European!

Canotorii români se întorc de la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese cu două medalii de aur, patru de argint. În finale competiției România s-a calificat cu 9 bărci, 6 din acestea urcând pe podiumul de premiere.

Prima medalie a zilei pentru tricolori a fost obținută de Gianina Beleagă, care a obținut argintul la simplu, categoria ușoară. Ea a trecut linia de sosire cu timpul de 7:45.80, fiind depășită de Alena Furman, din Belarus.

A doua medalie de argint pentru România a fost câștigată de echipajul de dublu rame, alcătuit din Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi. Ele a ajuns după echipajul Marii Britanii, cu timpul de 7:03.02.

În finala similară, la masculin dublu rame, echipajul României, alcătuit din Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc a trecut a patra de linia de sosire cu toate că era cotată cu a șasea șansă.

Prima medalie de aur a fost câștigată la dublu vâsle feminin, de Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Acestea au depășit confortabil cu distanță de mai mult de o barcă, echipajele Lituaniei și Marii Britanii, cu timpul de 6:49.84.

Ne-am dorit mult acest rezultat, pentru care ne-am antrenat din greu. Am stat patru luni în Italia, departe de familiile noastre, pentru a ne pregăti. Acesta este doar un test, înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo” a declarat Simona Radiș, pentru worldrowing.com.

La dublu vâsle feminin, categorie ușoară, Elena Mihai și Ionela Cozmiuc au obținut locul 4, podiumul fiind ocupat de Țările de Jos, Irlanda și Marea Britanie.

A urmat o nouă medalie de argint, de data aceasta câștigată la masculin, patru rame de Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu, care au trecut linia de sosire cu timpul de 5:58.34, fiind depășiți de echipajul Marii Britanii cu aproape o lungime de barcă.

Aceasta a fost cea mai competitivă cursă de la Campionatul European. A fost o cursă foarte strânsă. Pentru noi această medalie este un cadou” – a declarat la finalul cursei Cosmin Pașcari.
În cursa de patru rame, feminin, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Roxana Parașcanu și Mădălina Hegheș, au ocupat locul 4.

A doua medalie de aur a fost obținută de echipajul 8+1, alcătuit din Daniela Druncea, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Maria Tivodariu, Georgiana Dedu, Iuliana Bejenariu și Maria Rusu), cu timpul de 6:06.67.

A fost o competiție foarte puternică, dar ne-am antrenat intens în cantonamentul din Italia și am reușit să obținem acest rezultat deosebit.” A spus după cursă Maria Magdalena Rusu.
Ultima medalie de la europene a fost obținută în ultima cursă a zilei, echipajul masculin de 8+1, aclcătuit din Adrian Munteanu, Ciprian Huc, Florin Arteni-Fîntînariu, Constantin Adam, Dragoș Aiacoboae, Sergiu Bejan, Constantin Radu, Florin lehaci, Alexandru Chioseaua, obținând medaliile de argint.

Este cea ma importantă cursă a noastră, deoarece am reușit să întrecem Germania și nu am fost departe de Marea Britanie. Acest rezultat ne dă mari speranțe pentru regata de la Lucerna, pentru calificările la Olimpiadă. Acum ne întoarcem acasă și reluăm antrenamentele pentru Lucerna.”, a declarat
Adrian Munteanu, după câștigarea argintului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medalii canotaj