x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eduard Novak a câștigat medalia de bronz la Mondialele de paraciclism din Canada

Eduard Novak a câștigat medalia de bronz la Mondialele de paraciclism din Canada

31 Ian 2020   •   10:03
Eduard Novak a câștigat medalia de bronz la Mondialele de paraciclism din Canada

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a cucerit medalia de bronz în proba de contratimp 1 km, la grupa C4, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada).

Novak, care este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, şi e multiplu medaliat mondial la paraciclism, a urcat pentru prima oară în carieră pe podium la această probă.

Pe primul loc a terminat britanicul Jody Cundy, deţinătorul recordului mondial, cronometrat cu timpul de 1 min 05 sec 087/1000, urmat de slovacul Jozef Metelka, 1 min 06 sec 039/1000, şi de Novak, 1 min 08 sec 310/1000.

Novak va mai concura vineri la 200 m sprint, sâmbătă în proba de 4 km urmărire individuală, duminică în proba de scratch.

În septembrie anul trecut, Novak cucerea o nouă medalie de bronz la Mondialele de paraciclism, la Emmen (Olanda), în proba de contratimp la categoria C4 (31,2 km).

Novak a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, în proba de urmărire pe circuit la categoria C4. El mai are două medalii de argint la Jocurile Paralimpice, în 2008, la Beijing, la contratimp LC2, şi în 2012, la Londra, la contratimp C4.

Eduard Novak a câştigat numeroase medalii la Europenele şi Mondialele de paraciclism.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: eduard novak paralimpic