x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Elveția, care a înlocuit SUA la CM de handbal, a învins Islanda

Elveția, care a înlocuit SUA la CM de handbal, a învins Islanda

20 Ian 2021   •   21:17
Elveția, care a înlocuit SUA la CM de handbal, a învins Islanda
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Elveția a uimit, miercuri la Campionatul Mondial din Egipt, învingând Islanda cu 20:18, în primul meci din grupa a 3-a principală.

Echipa de handbal masculin a Elveției, a furnizat o nouă surpriză la CM de handbal masculin din Egipt, după ce a învins în mod neașteptat reprezentativa Islandei.

Înlocuitoare a echipei Statelor Unite, care s-a retras de la mondial din cauza infectărilor cu Covid-19, Elveția a realizat o performanță inedită, în ciuda faptului că a ajuns la Cairo fără pregătiri, cu doar câteva ore înainte de primul lor meci din turneu.

Partida a fost echilibrată, dar condusă aproape în permanență de handbaliștii elvețieni, cu unul, maxim două goluri. Pe final, aceștia au fost mai eficienți, mai ales pe defensivă, și de la 17-17 au mai primit un singur gol, marcând trei.

Elveția face primele 2 puncte în grupă, dar e doar penultima clasată, pe 5, din cauza golaverajului negativ.

Grupa a 3-a e condusă de Portugalia, urmată de Franța, ambele cu 4 puncte, despărțite numai de golaveraj.

Jucătorul meciului a fost desemnat portarului elvețian Nikola Portner, care a contribuit decisiv la victorie cu 13 intervenții salvatoare.

Elveția urmează să se întâlnească cu Portugalia în al doilea joc, în timp ce Islanda va înfrunta Franța.

Într-un alt meci al zilei, în grupa a 4-a principală, Slovenia a trecut categoric de Macedonia de Nord, cu 31-21 (13-19).

În Cupa Regelui, mini turneu dedicat echipelor care nu s-au calificat în grupele principale, Chile a învins Coreea de Sud cu 44-33.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: handbal