x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de cutremur la unul dintre siturile JO 2020

Exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de cutremur la unul dintre siturile JO 2020

20 Dec 2019   •   10:44
Exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de cutremur la unul dintre siturile JO 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2020 de la Tokyo au testat modul în care vor face face în cazul unui cutremur în timpul marelui eveniment polisportiv de anul viitor, informează Reuters.

Exerciţiu de simulare a intervenţiei în cazul unui seism de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc joi, la Centrul de gimnastică Ariake, nou construit în vederea JO 2020.

În sala respectivă au fost prezente aproximativ 350 de persoane, care au luat parte la exerciţiul organizat în comun de mai multe agenţii nipone. Testul a fost unul reuşit, după cum a declarat şeful securităţii, Hiroya Yarimizu.

Poliţişti, pompieri, medici şi agenţi de securitate au fost deplasaţi la faţa locului pentru a ajuta "victimele" şi a-i evacua pe toţi cei prezenţi în sală.

"Am dorit, în special, să testăm comunicarea între organizatorii Jocurilor şi autorităţile de la Tokyo. Considerăm că totul a decurs bine", a precizat Yarimizu.

Japonia este una dintre cele mai vulnerabile ţări din lume la cutremure, taifunuri şi tsunami, iar pregătirea pentru o posibilă catastrofă reprezintă o mare durere de cap pentru organizatori.

Arhipelagul nipon se confruntă, în medie, cu 1.500 de cutremure pe an, însă doar puţine dintre acestea se soldează cu pagube materiale sau victime. Însă, în anul 1995 a avut loc un cutremur la Kobe care a ucis peste 6.400 de persoane şi a provocat pagube estimate la 100 miliarde dolari.

În martie 2011, un cutremur puternic urmat de un tsunami a devastat coasta de est a Japoniei, ucigând aproape 18.000 de persoane şi distrugând centrala nucleară de la Fukushima.

AGERPRES

×