x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal feminin: Minaur Baia Mare a câștigat în prima partidă din European League

Handbal feminin: Minaur Baia Mare a câștigat în prima partidă din European League

09 Ian 2021   •   19:01
Handbal feminin: Minaur Baia Mare a câștigat în prima partidă din European League

Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare a debutat, astăzi, în EHF European League, cu o victorie în fața norvegiencelor de la Storhamar HE, cu scorul de 33-29 (14-13).

Înainte de acest meci, mai multe articole din presa internațională, inclusiv o analiză publicată de site-ul oficial al Federației Europene de Handbal, considerau că Minaur Baia Mare este principala candidată la câștigarea competiției. Băimărencele evoluează în grupa C, alături de Astrahanocka Astrahan (Rusia), Storhamar (Norvegia) și Thuringer HC (Germania).

Partida a fost disputată la Baia Mare, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, fără spectatori, și a fost dominată în primele 20 de minute de gazde care, după ce s-au desprins la 1-4 în minutul 7, au menținut o distanță permanentă de 2-3 goluri.

Handbalistele de la Minaur au greșit de mai multe ori decât norvegiencele, mai ales în faza de atac.

Portarul Stine Liden a avut o evoluție de excepție, având mai multe intervenții remarcabile, cu care și-a menținut echipa în avantaj.

De partea gazdelor, Idehn și Enache au avut împreună doar o singură intervenție în prima repriză.

La 8-11, Costică Buceschi a cerut time out și soarta reprizei s-a întors radical.

Minaur a marcat de 4 ori la rând și a trecut în avantaj, 12-11, repriza încheindu-se cu 14-13.

Norvegiencele au început mult mai bine repriza secundă și, după doar 7 minute, conduceau cu 5 goluri (16-21, min. 37), avantaj menținut până la 18-23.

A urmat o cursă de recuperare, Minaur ratând de mai multe ori ocazia de a se apropia decisiv, Stine Liden fiind din nou omul numărul 1 al oaspeților, alături de Nestaker, care a marcat în total 9 goluri.

Ultima dată când Storhamar a avut un avantaj confortabil a fost la scorul de 24-27 (min. 51), după care norvegiencele au căzut fizic și valoarea superioară a lotului băimărencelor și-a spus cuvântul.

Minaur a egalat, 28-28, în minutul 54, prin Andreea Popa, după care s-a desprins decisiv.

Antrenorul oaspetelor a decis să atace cu 7 jucătoare în ultimele minute de joc. Minaur s-a apărat foarte bine, a recuperat mingea în defensivă și a izbutit să marcheze 3 goluri de la distanță, în poarta lăsată goală de Storhamar.

Ultima reușită i-a aparținut portarului Filippa Idehn, care a închis tabela la 33-29.

Pentru Minaur cele mai multe goluri au fost marcate de Jovana Kovacevic (9), Andreea Popa (8) și Cristina Laslo (7).

Al doilea meci al grupei C, dintre Thuringher și Astrahanocka, se joacă duminică, de la ora 15.00.

Pentru Minaur Baia Mare urmează derby-ul Ligii Florilor cu CSM București, miercuri 13 ianurie, iar apoi deplasarea în Rusia pentru partida cu Astrahanocka, pe 24 ianuarie.

Dunărea Brăila, cealaltă echipă participantă în EHF European League, intră în competiție duminică, pe teren propriu, în compania echipei franceze Fleury Loiret.

Mediafax

×
Subiecte în articol: handbal minaur european league