x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Înotătorul Paul Georgescu se pregătește de cea mai mare performanță din România

Înotătorul Paul Georgescu se pregătește de cea mai mare performanță din România

11 Aug 2021   •   11:55
Înotătorul Paul Georgescu se pregătește de cea mai mare performanță din România

Înotătorul Paul Georgescu se pregătește să parcurgă șapte cele mai lungi lacuri din România și ar putea deveni prima persoană care reușește această performanță.

El participă la proiectul "Lake's Seven" al Asociaţiei Club Sportiv Sport4You, care înseamnă traversarea înot a lacurilor "Porţile de fier I" din judeţul Mehedinţi, "Stânca-Costeşti" din judeţul Botoşani, "Izvorul Muntelui" din judeţul Neamţ, "Colibiţa" din judeţul Bistriţa, "Beliş-Fântânele" şi "Drăgan" din judeţul Cluj şi "Vidraru" din judeţul Argeş.

Campion mondial la înot în ape îngheţate, a traversat până acum cinci din cele şapte lacuri. Astăzi înoată în acumularea "Drăgan". 

Georgescu a înotat 104,084 kilometri în barajul de la "Porţile de Fier I", în august 2020, în 21 ore şi 42 de minute. În data de 6 august, a parcurs 45 km în barajul de pe Prut, la "Stânca-Costeşti", în 13 ore şi 8 minute. Pe 8 august a înotat 23 de kilometri, în 6 ore si 40 de minute, în lacul "Izvorul Muntelui", iar pe 9 august a traversat 4,5 kilometri ai lacului "Colibiţa", într-o oră şi 5 minute.

În luna octombrie 2021, vrea să traverseze strâmtoarea Gibraltar şi Marea Galileei din Israel. În noiembrie va participa la un concurs de "swim run" la Malta, împreună cu triatlonistul Bogdan Ioniţă, iar în decembrie la Morocco Swim Trek.

Acesta are 42 de ani și fost jucător de polo la Steaua.
 

×
Subiecte în articol: inot paul georgescu