x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Japonia infirmă speculațiile privind amânarea JO de la Tokyo

Japonia infirmă speculațiile privind amânarea JO de la Tokyo

22 Ian 2021   •   13:20
Japonia infirmă speculațiile privind amânarea JO de la Tokyo

Autoritățile nipone și-au reafirmat poziția de a organiza în această vară Jocurile Olimpice de la Tokyo, care trebuiau să se defășoare anul trecut, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, scrie AFP. Acestea au infirmat astfel zvonurile potrivit cărora Japonia ar dori să le anuleze. 

"Sunt determinat să găzduiesc Jocurile Olimpice sigure la Tokyo, ca semn al victoriei umanităţii asupra noului coronavirus", a declarat premierul Yoshihide Suga, în fața Parlamentului.

Comitetul organizator Tokyo-2020 a reamintit că se pregătește pentru Jocurile Olimpice, programate pentru 23 iulie-8 august 2021, împreună cu guvernul nipon şi cu oraşul gazdă, cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetul Internaţional Paralimpic (CIP).

Ziarul britanic The Times a scris că executivul japonez ar fi decis, în secret, anularea JO și citează o sursă anonimă din cadrul coaliției de guvernământ. Totodată, autoritățile de la Tokyo vor să se asigure că vor organiza Olimpiada din 2032, pentru a-și salva imaginea, fiind următoarea disponibilă după cele deja stabilite, de la Paris în 2024 şi Los Angeles în 2028.
Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului Japoniei, Manabu Sakai și preşedintele Comitetului olimpic australian, Matt Carroll au infirmat cele secrise în articol.

"Nu avem în acest moment niciun motiv să credem că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor deschide pe 23 iulie pe Stadionul Olimpic din Tokyo. De aceea nu există un plan B şi suntem total angajaţi să facem din aceste Jocuri unele sigure şi reuşite", a spus președintele CIO, Thomas Bach. El a mai precizat că acestea s-ar putea desfășura fără spectatori. 

Speculațiile au apărut și ca urmare a instituirii stării de urgență în mai multe regiuni din Japonia, inclusiv în capitala țării, la începutul lunii ianuarie. Peste 80% dintre japonezi sunt sceptici referitor la organizarea competiției.


 

×
Subiecte în articol: JO tokyo japonia COVID