x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute a rămas campion!

Lucian Bute a rămas campion!

de Marius Mihalcea    |    20 Mar 2011   •   07:47
Lucian Bute a rămas campion!
Sursa foto: Christinne Muschi/REUTERS

Lucian Bute este vechiul şi totodată noul campion mondial la box, categoria supermijlocie, versiunea IBF. Brian Magee, irlandezul de 35 de ani care a îndrăznit să urce în ring alături de Bute, pentru a-l deposeda de centura cu diamante, a sfârşit ca mai toţi predecesorii săi. A pierdut prin KO. Tehnic, dar tot KO. Lucian l-a tri­mis pe Magee în lumea viselor în repriza a 10-a, cu un upercut în bărbie, asta după ce în runda a şaptea irlandezul mai făcuse o dată cunoştinţă cu podeaua, în urma unei lovituri la ficat, specialitatea celui supranumit "Mister KO". Aşa s-a scris istoria meciului disputat sâmbătă noaptea în Canada, ieri dimineaţă în România, în "Bell Centre" din Montreal.

"Sunt fericit de performanţa şi spectacolul oferit. Mă bucur că toţi românii au putut să mă vadă şi sunt fericit că au fost alături de mine. Am muncit foarte mult, am lucrat la tactică şi nu întâmplător a venit acest upercut. În primele reprize a fost mai echilibrat şi apoi mi-am lăsat braţele să curgă, iar acel upercut a fost pre­gă­tit. Ştiam că Magee este un boxer foarte puternic şi că mă aşteaptă un meci greu. Lovitura la ficat i-a slăbit ritmul şi de acolo am început să-mi fac jocul. Nu ştiu ce va urma, dar sper din tot sufletul să boxez în România", a declarat Bute.

"Pur şi simplu, Lu­cian este cel mai bun pu­gi­list pe care l-am întâlnit. Este in­te­li­gent, loveşte cu forţă, fără să mai pun la socoteală că este greu de atins. Bute nu m-a lă­sat să fac nimic, chiar am fost frustrat la un moment dat. Şi-a diversificat foarte bine atacurile. Cum mi-a dat lo­vi­turi în corp de câteva ori, credeam că va continua aşa, însă m-a surprins cu un upercut în bărbie pentru a pune capăt meciului", a spus Magee. Irlandezul susţine că Bute îi este superior britanicului Carl Froch, deţinătorul titlului mondial la supermijlocie, dar în versiunea WBC, pe care l-a întâlnit în 2006: "Lucian are mai multă pute­re. Este dificil să-i compari pe cei doi, dar cu siguranţă românul are mâini mai rapide şi abilităţi sportive mai bune". "Suntem dezamăgiţi, dar am văzut un mare campion în persoana lui Lucian Bute. Este clar cel mai bun pugilist din lume la supermijlocie. Este numărul unu şi cred că aşa va rămâne mult timp", a conchis impresarul lui Brian Magee, Pat Magee.

Cu succesul obţinut în faţa lui Brian Magee, Lucian Bute a ajuns la 28 de victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesionişti, dintre care 23 prin KO.

×