x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute urcă din nou pe ring. Vezi când este programat următorul meci

Lucian Bute urcă din nou pe ring. Vezi când este programat următorul meci

28 Dec 2015   •   16:22
Lucian Bute urcă din nou pe ring. Vezi când este programat următorul meci
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a declarat că va susţine următorul meci, în martie sau aprilie anul viitor, cu un adversar ''bun'', relatează portalul Boxing Scene.

"Nu mă gândesc la următorul meci. Vreau doar să fac o pauză. Voi începe antrenamentele în ianuarie şi cred că voi înfrunta un boxer bun în martie şi aprilie" a declarat Bute pentru TVA Sports.

Pugilistul român e mulţumit de felul în care a decurs cariera sa în 2015, chiar dacă a pierdut luna trecută la puncte meciul pentru titlul mondial IBF cu britanicul James DeGale, în Quebec.

Prestaţia lui Bute în acel meci a fost evaluată ca fiind una dintre cele mai bune din ultimii ani. Bute a părut că şi-a recăpătat încredere şi agresivitatea pierdute când Carl Froch l-a învins prin KO în runda a cincea a meciului din 2012, la Nottingham, şi l-a deposedat de titlul mondial.

Bute (32 de victorii, 3 înfrângeri la profesionişti), antrenat acum de fraţii Otis şi Howard Grant, nu şi-a pierdut speranţa că în 2016 va cuceri un titlu mondial.

"Vreau să fiu din nou campion mondial şi nu mă voi grăbi. La 35 de ani, mă simt bine din punct de vedere fizic şi psihologic. Poate sunt în vârstă, dar experienţa meciului (cu DeGale, n. red.) îmi va servi", a mai spus Bute, care va împlini 36 de ani pe 28 februarie.

Boxerul gălăţean s-a arătat mulţumit de evoluţia sa în meciul cu DeGale, dar şi-ar fi dorit ca lupta să aibă mai multe runde.

"Sunt mulţumit că am fost mai mai agresiv. La sfârşit am încercat să păstrez nişte energie în rezervor... Trebuia să îmi dau drumul mai mult. Am fost mândru de performanţa mea şi, spre deosebire de DeGale, mai puteam boxa câteva runde. Din nefericire, nu mai sunt meciuri de 15 runde în zilele noastre", a conchis Bute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: lucian bute