x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maria Luiza Rășină, medaliată cu argint la Under 23 la Mondialele de winder triathlon din Italia

Maria Luiza Rășină, medaliată cu argint la Under 23 la Mondialele de winder triathlon din Italia

10 Feb 2020   •   12:08
Maria Luiza Rășină, medaliată cu argint la Under 23 la Mondialele de winder triathlon din Italia
Sursa foto: maria luiza rasina/facebook

Sportiva română Maria Luiza Răşină a obţinut medalia de argint la categoria Under-23, în weekend, la Campionatele Mondiale de winter triathlon de la Asiago (Italia).
Robert Tămârjan, multiplu medaliat de-a lungul ultimilor ani la nivel continental, a cucerit medalia de aur la paratriatlon.

Echipa de ştafetă a României s-a clasat pe un ''onorabil loc 5, luptând constant, la acelaşi nivel cu forţele mondiale'', se mai arată în comunicat.

Viorel Palici, component al lotului de seniori, a încheiat cursa pe locul 11, trecând peste defecţiunile bicicletei, care l-au costat timp preţios în competiţie.

În cadrul unui concurs de winter triathlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internaţional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de mountain bike, tot pe zăpadă, şi fac şi 12 kilometri de schi fond. Triatlonul de iarnă este în cursă pentru o premieră absolută, prezenţa în calendarul oficial al Jocurilor Olimpice din 2022.

România îşi pregăteşte, prin performanţele sportivilor tricolori, statutul de gazdă a Campionatelor Europene de winter triathlon, care vor avea loc între 29 februarie şi 1 martie la Cheile Grădiştei. Federaţia Română de Triatlon a organizat aici şi Campionatele Mondiale din 2018 şi pe cele Europene din 2019.

Campionatele Europene vor include atât întreceri la categoriile Elite, Juniori, U23, cât şi de Amatori Age Group, alături de deja tradiţionala alergare de noapte Dracula Winter Night Run.

Cei doi sportivi care luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Antoanela Manac şi Felix Duchampt, vor beneficia de ''sprijinul necondiţionat şi de expertiza Federaţiei, pentru a duce, în premieră, steagul României în competiţia-regină a triatlonului'', precizează comunicatul.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: triathlon maria luisa rasina