x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maria Sakkari a eliminat-o pe Bianca Andreescu în optimile de finală de la US Open

Maria Sakkari a eliminat-o pe Bianca Andreescu în optimile de finală de la US Open

07 Sep 2021   •   11:40
Maria Sakkari a eliminat-o pe Bianca Andreescu în optimile de finală de la US Open

Jucătoarea greacă Maria Sakkari a învins-o marți pe campioana din 2019, de la US Open, Bianca Andreescu, și a obținut un loc în al doilea sfert de finală a Grand Slam-ului newyorkez, meciul celor două doborând un record la US Open, ce data din 2016.

Maria Sakkari, nr. 18 mondial, a pus capăt în ultimul meci al optimilor de finală de la New York, în proba de simplu feminin, unei serii de 10 meciuri fără înfrângere a Biancăi Andreescu, la US Open, învingând-o pe campioana din 2019 cu 6-7(2), 7-6(6), 6-3, și calificându-se în al doilea sfert de finală de Mare Șlem al sezonului.

Confruntarea de 3 ore și 30 de minute s-a încheiat la ora locală 2:13, stabilind un nou record la US Open pentru meciul de simplu feminin încheiat la cea mai târzie oră din noapte. Recordul anterior a fost stabilit în 2016 de Madison Keys și Alison Riske, meciul acestora încheindu-se la ora 1:46 a.m.

Andreescu și Sakkari s-au înfruntat pentru a doua oară în acest sezon, prima dată jucând în primăvară, în semifinalelede la Miami Open, unde Andreescu s-a impus cu 7-6(7), 4-6, 7-6(4).

Canadianca cu origini române a reușit să câștige primul set la tiebreak, după ce cele două au făcut un schimb de break-uri, Andreescu fiind mai lucidă pe final, impunându-se după 63 de minute.

Raliurile au devenit mai prelungite în setul al doilea, Andreescu și Sakkari ducând jocul spre un nou tiebreak. Andreescu a continuat să aibă mai mult succes în a pune presiune pe serviciul lui Sakkari, obținând o minge de break la 4-4 și două mingi de break în game-ul de 5-5. De fiecare dată, Sakkari a intervenit pentru a le salva, reușind s-o învingă pe Andreescu în două schimburi de nouă lovituri.

În tiebreak, Sakkari și-a procurat 3 mingi de set, la 6-3, însă canadiana a revenit, egalând, dar cedând apoi următoarele două mingi și pierzând un set ce a durat o oră și 26 de minute.

În decisiv, Andreescu a făcut break chiar în debut, desprinzându-se la 2-0. Sakkari a răspuns imediat cu un rebreak, în game-ul următor. După ce și-a păstrat serviciul, la 3-2, Andreescu a luat un timeout medical în afara terenului și a revenit cu partea superioară a piciorului stâng bandajată.

Cu Andreescu măcinată de probleme fizice, Sakkari a jucat un game la retur eficient, desprinzându-se la 4-3. Jucătoarea greacă a încheiat apoi meciul cu un nou break, transformând a patra minge de meci și calificându-se în primul ei sfert de finală la US Open.

În sferturile de finală, Sakkari o va înfrunta pe Karolina Pliskova (favorită numărul 4) pentru un loc în a doua sa semifinală de Grand Slam din acest sezon. Cele două și-au împărțit victoriile în cele două meciuri anterioare, ambele disputate pe zgura de la Roma.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: us open