x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Olandei

Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Olandei

05 Sep 2021   •   18:30
Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Olandei

Pilotul olandez Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, spre marea bucurie a celor peste 70 de mii de fani prezenți la circuitul de la Zandvoort. Circuitul olandez a revenit în Marele Circ după 36 de ani. Verstappen a trecut și în fruntea clasamentului general.

Plecat din pole position, Verstappen a reușit să rămână în fruntea cursei pe toată durata sa, mai puțin între tururile 21 și 31, când olandezul a ieșit la schimbul de pneuri, moment în care conducerea a fost preluată de Valtteri Bottas.

Pe locul doi a trecut linia de sosire britanicul Lewis Hamilton, urmat de coechipierul său de la Mercedes, finlandezul Bottas.

Max Verstappen a trecut pe prima poziție a clasamentului general, cu 227,5 puncte, cu 3 mai multe decât Lewis Hamilton, care e pe 2, după ce a obținut și punctul bonus pentru cel mai rapid tur de circuit.

Clasamentul pe echipe este condus în continuare de Mercedes, urmat Red Bull Racing

La finele cursei Max Verstappen, aclamat de fanii olandezi, a declarat: „După cum puteți auzi, este pur și simplu incredibil ce se întâmplă. Așteptările au fost mari la începutul weekendului, sunt foarte fericit că am câștigat aici. Este o zi atât de minunată, toată mulțimea e incredibilă. Startul a fost foarte important, dar în cele din urmă totul a mers foarte bine. Mulțumesc fanilor care m-au încurajat.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Max Verstappen