x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Minaur Baia Mare a pierdut partida a doua din EHF European League la handbal feminin

Minaur Baia Mare a pierdut partida a doua din EHF European League la handbal feminin

24 Ian 2021   •   18:01
Minaur Baia Mare a pierdut partida a doua din EHF European League la handbal feminin

Echipa feminină de handbal Astrakhanochka Astrahan a învins duminică după-amiază pe Minaur Baia Mare, într-o partidă contând pentru grupa C a EHF European League, cu scorul de 33-27 (14-8).

Minaur Baia Mare a făcut o deplasare lungă de aproape 24 de ore până la Astrahan, conducătorii clubului băimărean deplasând în Rusia o delegație de 19 persoane, din care doar 14 sportive, în condițiile în care pe foaia de joc pot fi înscrise 16. Au lipsit antrenorul secund și antrenorul cu portarii, dar și o parte din jucătoarele tinere.

Băimărencele au jucat foarte slab pe toată durata meciului, dominând statisticile la atacuri irosite și mingi date la intercepție. Nici în apărare nu au excelat, e drept, în condițiile în care maniera de arbitritraj a favorizat un joc dur, manieră speculată de rusoaice, care au și avut 6 eliminări de două minute, în comparație cu doar 2 de partea româncelor.

Nici una din jucătoarele Băii Mari nu au ieșit în evidență prin constanță în joc, singura care s-a ridicat aproape de nivelul așteptărilor fiind sârboaica Jelena Lavco, cu 7 goluri marcate.

Gazdele s-au desprins din start și în minutul 13 conduceau deja cu 8-3. Minaur a avut prima și singura răbufnire de orgoliu din meci, reducând diferența la 8-7. A fost ultima dată când elevele lui Buceschi s-au
aflat atât de aproape. A urmat o nouă serie de erori pe ambele faze, Astrakhanochka ajungând apoi chiar și la 11 goluri avans în repriza secundă.

Pe final, gazdele au scăzut nivelul de concentrare, încercând să facă și spectacol, astfel că Minaur a redus puțin diferența rușinoasă terminând la doar 6 goluri devans, 33-27.

Minaur nu reușește deocamdată să confirme statutul de principală favorită la câștigarea trofeului.

Informații neoficiale vehiculate de presa de specialitate susțin că la Minaur Baia Mare există restanțe salariale de două luni, care au dus la o atmosferă tensionată în lot, unele din jucătoarele nou venite având
deja semnate angajamente cu alte echipe sau fiind foarte aproape de a se înregimenta la alte cluburi. Printre ele: sârboaica Jovana Kovacevic, care a semnat deja cu Bistrița Năsăud, și Linn Blohm, aflată în tratative avansate cu Győri Audi ETO KC. Pe picior de plecare sunt și portarii Filippa Idéhn și Cristina Enache, dar și japoneza Asuka Fujita sau brazilianca Larissa Araujo.

Minaur rămâne cu cele două puncte acumulate în meciul din prima etapă cu Storhamar și le așteaptă pe rusoaice la Baia Mare pe 6 februarie, pentru partida retur.

Până atunci, pe 28 și 29 ianuarie, băimărencele joacă cu Măgura Cisnădie și U Cluj în Liga Florilor, la București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: minaur baia mare ehf european league