x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Norvegia şi Franţa vor juca finala Campionatului Mondial din Germania

Norvegia şi Franţa vor juca finala Campionatului Mondial din Germania

16 Dec 2017   •   09:48
Norvegia şi Franţa vor juca finala Campionatului Mondial din Germania
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Echipele Norvegiei, deţinătoarea titlului, şi Franţei, vicecampioana olimpică, se vor înfrunta, duminică, în finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania.

Vineri, la Hamburg, în penultimul act, într-o reeditare a finalei ediţiei trecute, Norvegia a învins clar Olanda, vicecampioana mondială, cu scorul de 32-23 (17-10).

Scandinavele au început în trombă şi au condus cu 8-1, diferenţă care s-a menţinut şi la pauză (17-10). Norvegia şi-a păstrat cadenţa şi după pauză, obţinând o victorie facilă.

Nora Mork a marcat 8 goluri pentru Norvegia, Stine Oftedal a contribuit cu 6, Veronica Kristiansen cu 5, Amanda Kurtovic (CSM Bucureşti) cu 4 etc.

Pentru Olanda, echipă antrenată de daneza Helle Thomsen (CSM Bucureşti), Laura van der Heijden a înscris 5 goluri, Lois Abbingh 4, Yvette Broch 4 etc.

În cealaltă semifinală, disputată tot la Hamburg, Suedia a fost învinsă dramatic de Franţa, cu scorul de 24-22 (11-12). Nordicele aveau 22-21 în min. 56, dar ''Les Bleues'' au marcat ultimele trei goluri ale partidei şi au obţinut o victorie nesperată. În prima repriză, Franţa a avut 10-6 pe tabelă, dar Suedia a înscris de şase ori la rând, întorcând scorul (12-10), iar la pauză a avut avantaj de un gol, 12-11. Franţa s-a desprins din nou după pauză, cu 19-15, dar Suedia a egalat, 19-19, a avut 22-21, dar a pierdut cu 22-24.

Cele două jucătoare suedeze de la CSM Bucureşti, Isabelle Gullden şi Nathalie Hagman, au marcat 2, respectiv 8 goluri. Jamina Roberts a reuşit 5, iar Johanna Westberg 4. De partea cealaltă, Alexandra Lacrabere a reuşit 5 goluri, Blandine Dancette 4, Allison Pineau 4, Laurisa Landre 3, Grace Zaadi 3 etc. Portarul Amandine Leynaud a reuşit nu mai puţin de 14 parade, având un procentaj de 40%.

În finala mică se vor înfrunta Suedia şi Olanda.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: handbal