x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Premieră în Formula 1. Mick Schumacher va pilota monopostul Ferrari al tatălui său

Premieră în Formula 1. Mick Schumacher va pilota monopostul Ferrari al tatălui său

10 Sep 2020   •   10:42
Premieră în Formula 1. Mick Schumacher va pilota monopostul Ferrari al tatălui său

Mick Schumacher va pilota monopostul Ferrari din 2004 al tatălui său, Michael Schumacher, pe circuitul de la Mugello, cu ocazia Marelui Premiu al Toscanei, care se va disputa duminică. Motivul îl constituie faptul că este cea de-a o mia cursă de Formula 1 disputată de scuderia italiană, transmite Reuters. 

Circuitul de la Mugello se află în proprietatea Ferrari şi este prima cursă de Formula 1 disputată aici.

Monopostul este cel cu care Michael Schumacher a cucerit cel de-al şaptelea său titlu de campion mondial, devenind cel mai titrat pilot din istorie.

Mick Schumacher, membru al Academiei de pilotaj a echipei Ferrari, concurează în Formula 2, iar săptămâna trecută a câștigat cursa desfăşurată la Monza. El a mai pilotat monopostul Ferrari 2004 şi pe circuitul de la Hockenheim, în 2019, înaintea Marelui Premiu al Germaniei.

Echipa Ferrari este cea mai veche în Formula 1 și a înregistrat cele mai multe victorii. Este singura care a participat la fiecare sezon din Campionatul Mondial, începând cu prima ediţie, în 1950.

Cu ocazia Marelui Premiu aniversar din aciest week-end, bolizii Ferrari vor fi vopsiţi în roşu burgund, asemănătoare cu cea utilizată de scuderie la primul său monopost - 125S.

 

×
Subiecte în articol: formula 1 Mick Schumacher ferrari mugello