x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român spune că amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie bună

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român spune că amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie bună

24 Mar 2020   •   17:35
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român spune că amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie bună

Președintele COSR, Mihai Covaliu, este de părere că amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie corectă și susţine că a ţinut cont de părerea sportivilor din întreaga lume care au cerut amânarea evenimentului. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa în vara anului viitor.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a salutat decizia autorităţilor din Japonia şi a Comitetului Olimpic Internaţional de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo până în vara anului 2021.

Covaliu susţine că sportivii din întreaga lume au cerut amânarea evenimentului.

Shinzo Ave, prim-ministrul Japoniei, şi Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, au căzut de acord, în urma unei convorbiri telefonice de urgenţă, că este necesar ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânate.

„În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită şi decizia a venit imediat fiind în asentimetul majorităţii şi în interesul sportivilor şi familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR şi-a exprimat aceeaşi părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluţia amânării competiţiei de la Tokyo este cea mai bună şi oferă tuturor participanţilor şanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât şi pentru sportivii aflaţi în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice”, a spus Covaliu.

Covaliu este de părere că sportivii români trebuie să continue pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că vor fi luate măsuri privind găsirea unor soluţii care să permită continuarea activităţii sportive la nivelul loturilor olimpice.

(sursa: Mediafax)

×