x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Reguli foarte stricte la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Reguli foarte stricte la Jocurile Olimpice de la Tokyo

23 Iun 2021   •   11:25
Reguli foarte stricte la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jocuriile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura după reguli foarte stricte pentru spectatori, anunță organizatorii cu o lună înainte de începerea competiției, scrie AFP.

Va fi permis accesul a maximum 10.000 de spectatori locali la fiecare sit, dar nu vor fi organizate petreceri precum cele de la EURO2020.

"În Europa, siturile sunt pline de celebrări. Din păcate, noi nu vom fi  în măsură să facem acelaşi lucru", a spus şefa comitetului japonez de organizare, Seiko Hashimoto.

Totodată, persoanele care au temperaturi corporale de peste 37,5 de grade Celsius la două controale diferite, tușesc sau nu poartă mască, nu vor intra în tribune, iar banii nu vor fi restituiți.

Spectatorii vor putea să aplaude dar nu au voie să aclame și nici să intre în contact direct cu alte persoane. La sfârșit vor trebui să meargă direct acasă. Este interzisă cererea de autografe sportivilor.

Mai mult, nu au voie să consume alcool, deși la alte evenimente sportive din Japonia acest lucru este permis. 
"Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu se vor putea manifesta zgomotos şi vor trebui să evite mulţimile. Încercăm foarte mult să găsim o modalitate de a sărbători", a precizat Seiko Hashimoto.

La rândul lor, sportivii vor fi testați zilnic anti iCOVID-19 și vor sta departe de  public.

 

×
Subiecte în articol: JO tokyo