x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România îşi reneagă campionul de snowboarding

România îşi reneagă campionul de snowboarding

26 Ian 2011   •   17:33
România îşi reneagă campionul de snowboarding
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

148352-dsc08307.jpgDupă Jocurile Olimpice de la Vancouver, sporturile de iarnă de la noi din ţară au intrat pe o pantă descendentă. Schioarea Edit Miklos refuză să mai concureze pentru România, iar biatlonistele Dana Plotogea şi Mihaela Purdea au fost „pensionate”. Despre schi fond nu e cazul să discutăm deocamdată deoarece în această perioadă se desfăşoară „mondialele” de juniori şi tineret, întrecere de la care delegaţia România s-a întors sezonul trecut cu o medalie de aur şi una de argint.

Rezultate istorice, obţinute în cel mai bun an din istoria Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. Interese mărunte sunt şi la snowboarding. Toma Morţilă, din Sinaia, este recunoscut de toată lumea drept cel mai bun sportiv din ţară. Rezultatele sale din ultimele sezoane stau mărturie în acest sens.

„Sunt campion naţional en-titre în proba de Slalom. Cu toate acestea, Federaţia Română de Schi şi Biatlon, prin secretarul general Puiu Gaspar, refuză convocarea mea în lotul naţional şi înscrierea mea la Campionatele Mondiale de Snowboard din 2011. Asta în timp ce unii pleacă acolo însoţiţi de prietene şi având rezultate mult mai slabe. Conflictul cu Puiu Gaspar a avut loc în 2005, la şedinţa tehnică a unei competiţii internaţionale de snowboar­ding desfăşurate la Pârâul Rece, unde a prezentat documente false privind omologarea pârtiei de schi de la Pâ­râul Rece. De fapt, a prezentat do­cu­­mentele pârtiei de schi de la Predeal”, susţine sportivul.

Scrisoa­rea-manifest a campionului naţional poate fi citită integral pe www.schiromânia.ro! Puiu Gaspar nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia în acest caz.

×
Subiecte în articol: sporturi