x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Şah: Liviu-Dieter Nisipeanu, trei puncte şi jumătate în primele şase runde la Wijk aan Zee

Şah: Liviu-Dieter Nisipeanu, trei puncte şi jumătate în primele şase runde la Wijk aan Zee

23 Ian 2016   •   19:35
Şah: Liviu-Dieter Nisipeanu, trei puncte şi jumătate în primele şase runde la Wijk aan Zee

Marele maestru român Liviu-Dieter Nisipeanu, care reprezintă Germania, a acumulat trei puncte şi jumătate în primele şase runde la a 78-a ediţie a tradiţionalului turneu de şah de la Wijk aan Zee, în Olanda.

În runda cu numărul şase, Nisipeanu a remizat în partida cu jucătoarea chineză Wenjun Ju, în grupa Challengers, unde este principalul favorit.

În grupa grupa Masters, campionul mondial Magnus Carlsen a câştigat o nouă partidă, acum în compania rusului Evgheni Tomaşevski.

Cunoscut între specialişti ca un Wimbledon al şahului, acest turneu reuneşte cei mai buni jucători din întreaga lume.

Marele maestru internaţional Constantin Lupulescu, campionul României la şah, a comentat pentru AGERPRES, evoluţia lui Nisipeanu, dar şi a campionului mondial Carlsen: ''În turneul Masters, după un început uşor ezitant cu patru remize din patru partide, Carlsen a câştigat ultimele două şi a ajuns la egalitate de puncte pe primul loc cu Caruana şi Ding. Având şi piesele albe cu acesta din urmă, consider că este favorit clar la câştigarea turneului''.

În continuare, Lupulescu a menţionat: ''În turneul Challengers, aflându-se pe poziţia a patra, Dieter Nisipeanu păstrează încă şanse bune de a câştiga turneul. Urmează o partida extrem de facilă cu ultima clasată din concurs, iar în runda a 9, jucând cu albul cu liderul turneului, Alexei Dreev, consider că va avea prima şansă''.

La Masters, conduc în clasament Carlsen, Caruana şi Ding, fiecare cu câte patru puncte. În ierarhia grupei Challengers, primii sunt Dreev şi Baskaran, cu câte cinci puncte. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu-Dieter Nisipeanu şah