x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Skandenberg - Internationalul Cupa Romanatiului 2011

Skandenberg - Internationalul Cupa Romanatiului 2011

09 Mar 2011   •   17:08
Skandenberg - Internationalul Cupa Romanatiului 2011

155514-untitled-1.jpgSambata, 12-martie-2011, va avea loc primul concurs international de skandenberg organizat vreodata in Oltenia. Sala Polivalenta din municipiul Caracal va gazdui concursul de skandenberg Romania International Open - Cupa Romanatiului 2011.

Organizatorii sunt As CS Prietenia Caracal, Asociatia Romana de Skandenberg “Brat de Fier”, Consiliul Local si Primaria Municipiului Caracal.

Cupa Romanatiului se afla la cea de-a treia editie. In primii doi ani, competitia a fost un real succes, sute de sportivi si spectatori din toata tara asistand la ore intregi de lupte pline de fair-play, sub privirile invitatilor de onoare IRON Ion Oncescu si Radu Valahu.

In acest an, 2011, organizatorii au transformat concursul din national intr-unul international, pentru a da o mai mare notorietate evenimentului.
Multipli campioni nationali si internationali ai acestui sport sunt asteptati in cochetul municipiu din judetul Olt. Se fac pregatiri pentru peste 150 de sportivi din mai multe tari. Lotul national al Bulgariei a confirmat deja participarea.

Vor avea loc lupte atat cu bratul drept, cat si cu bratul stang, iar categoriile de greutate sunt exact dupa modelul marilor competitii profesioniste de afara.

Castigatorul absolut de anul trecut, cel supranumit URSU, Ioan Cristian Puscasu din Fagaras, va fi prezent si in acest an sa-si apere titlurile. Nu multi stiu ca supergreul de 125 kg Puscasu este medaliat cu bronz la europenele si mondialele din 2010 si este considerat cel mai puternic rival din Romania al lui Ion Oncescu. Mai mult, el este creditat de casele de pariuri ca favorit intr-o infruntare cu Oncescu care ar putea avea loc la Open la bratul drept.

Programul competitiei din 12.03.2011 – Sala Polivalenta, Caracal
08.00 – 10.00 Cantarul oficial si inregistrarea concurentilor
12.00   Deschiderea oficiala
Moment comemorativ: Acordarea de catre Consiliul Local al Municipiului Caracal a titlului de cetatean de onoare post-mortem d-lui profesor Ilie Corcoveanu (1949-2009), initiator al acestei competitii. Titlul va fi inmanat de catre primarul municipiului Caracal, d-l Gheorghe Anghel.
Seniori bratul stang: preliminarii, finale si premieri
Categorii juniori, senioare, masters: preliminarii, finale si premieri
Tururi preliminare la categoriile de seniori bratul drept
17.00   Finalele la categoriile de seniori bratul drept si Open seniori bratul drept

Inscrieri si informatii:
Aurel Baciu (presedinte As CS Prietenia Caracal); tel. 0762 651 867
Relatii cu presa: d-l Dragos Corcoveanu (secretar-general, Asociatia Romana de Skandenberg “Brat de Fier”); tel. 0723 248 479.

×