x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la turneul WTA din Dubai

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la turneul WTA din Dubai

16 Feb 2020   •   12:27
Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la turneul WTA din Dubai
Sursa foto: David Iliff

Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au reuşit să acceadă în ultima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari.

Cîrstea (29 ani, 69 WTA) a trecut în turul secund preliminar de germanca Julia Goerges (31 ani, 31 WTA), principala favorită a calificărilor, cu 5-7, 6-4, 7-6 (4), după două ore şi 21 de minute.

Românca a reuşit 5 aşi şi a făcut 6 duble greşeli, în timp ce Goerges a totalizat 7 aşi şi 4 duble greşeli. Cîrstea a condus cu 5-2 în primul set, dar l-a pierdut cu 5-7, s-a impus cu 6-4 în al doilea după ce a avut 4-2 şi a fost egalată, 4-4, iar în decisiv a condus cu 4-2, a fost egalată, 4-4, dar a ajuns în tiebreak, unde a revenit de la 0-2 şi s-a impus cu 7-4.

Cîrstea şi Goerges sunt acum la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Ana Bogdan (27 ani, 90 WTA) a obţinut victoria în faţa chinezoaicei Shuai Zhang (31 ani, 32 WTA), cu 3-6, 6-4, 7-6 (10), după două ore şi 31 de minute.

Bogdan a avut 5 aşi şi a comis 8 duble greşeli, în timp ce Zhang a reuşit 7 aşi şi a făcut 3 duble greşeli. Românca a avut 4-2 în decisiv, dar a fost egalată, 4-4, a ratat două mingi de meci la 6-5, după care a ajuns în tiebreak, a fost condusă cu 4-2, dar a reuşit să ia patru puncte la rând, a ratat trei mingi de meci, a salvat una, a mai ratat două mingi de meci, reuşind să o fructifice abia pe a opta.

Româncele şi-au asigurat cecuri de 7.650 dolari şi 25 de puncte WTA fiecare.

În runda finală a calificărilor, Cîrstea o va înfrunta pe Carla Suarez Navarro (Spania) sau Ana Danilina (Kazahstan), iar Ana Bogdan va primi replica belarusei Aleksandra Sasnovici.

Simona Halep, numărul doi mondial, este principala favorită a turneului de la Dubai şi va intra direct în optimile de finală, fază în care va înfrunta învingătoarea dintre Alison Riske (SUA) şi Ons Jabeur (Tunisia).

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Halep va juca şi la dublu, alături de germanca Julia Goerges, contra perechii Makoto Ninomiya (Japonia)/Zhaoxuan Yang (China).
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tenis sorana cîrstea Ana Bogdan wta dubai