x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Stejarii au inaugurat noul Stadion „Arcul de Triumf” cu un joc curajos în compania Argentinei

Stejarii au inaugurat noul Stadion „Arcul de Triumf” cu un joc curajos în compania Argentinei

04 Iul 2021   •   09:10
Stejarii au inaugurat noul Stadion „Arcul de Triumf” cu un joc curajos în compania Argentinei
Sursa foto: Picasa

Rugby-ul românesc s-a întors sâmbătă seara pe Stadionul Arcul de Triumf, inaugurând noua casă a rugbyului românesc cu partida dintre România și Argentina, primul meci test World Rugby din acest an al stejarilor, din cadrul. România a fost învinsă greu cu 17-24.

Stejarii s-au întors pe stadionul Arcul de Triumf după 3 ani și 7 luni, jucând de la egal la egal cu naționala ocupantă a locului 10 în clasamentul mondial. Antrenorul reprezentativei naționale a României a trimis în teren o garnitură alcătuită din mai mulți jucători tineri.

Partida s-a putut juca pe Arcul de Triumf deoarece naționala de fotbal a Ucrainei a renunțat în ultimul moment să se mai antreneze pentru sfertul de finală cu Anglia la București, făcând posibilă desfășurarea amicalului cu Argentina.

Prima reușită a meciului i-a aparținut lui Melinte, care a transformat în minutul 4 o primă lovitură de pedeapsă (3-0). Același Melinte a ratat următoarea penalitate, în minutul 12.

Pumele argentiniene au culcat în terenul de țintă al României în minutul 15, nereușind să confirme eseul (3-5).

Melinte a adus stejarii în avantaj, trecând printre buturi o nouă lovitură de pedeapsă (6-5, min. 26).

Argentina a reușit din nou să marcheze un eseu, prin Cordero, Sanchez ratând transformarea (6-10, min. 29).

Același Melinte a mai reușit să puncteze din lovitură de pedeapsă, aducând România la un singur punct distanță (9-10, min. 33).

Înainte de fluierul final al reprizei, argentinienii au mai punctat cu un eseu, de data aceasta transformat, și s-a intrat la vestiare cu scorul de 9-17.

La câteva minute după reluare, Căpățână a culcat pentru prima dată pentru România, în terenul de țintă al pumelor, eseul nefiind însă transformat de Melinte (14-17, min. 47).

Spre surprinderea întregii asistențe, de aproximativ 4.400 de suporteri, România a egalat Argentina, în minutul 61, prin același Melinte, ținând la respect Argentina până spre final.

Oaspeții au profitat de un șir de erori din defensiva stejarilor și au dus scorul la 17-24, cu un eseu transformat.

România a fost la distanță de câțiva centimetri de egalare, după un mol rulant dus până la limita terenului de țintă argentinian, în ultimele două minute de joc.

Din păcate, rugbyștii români nu au izbutit să mai puncteze, dar au încheiat cu capul sus prima partidă de pe noua casă a rugby-ului românesc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rugby