x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Shenzhen

Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Shenzhen

08 Ian 2020   •   13:25
Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Shenzhen

Perechea alcătuită din jucătoarea română Monica Niculescu şi japoneza Misaki Doi s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 775.000 de dolari, după 7-5, 6-4 cu principalele favorite, Elise Mertens (Belgia)/Arina Sabalenka (Belarus).

Niculescu şi Doi s-au impus după o oră şi 30 de minute.

În primul set, Mertens şi Sabalenka, campioane în 2019 la Indian Wells, Miami şi US Open, au condus cu 3-1, 4-2 şi 5-4, dar cuplul româno-nipon s-a impus cu 7-5. În actul secund, Mertens şi partenera sa au avut 2-0, dar adversarele au restabilit echilibrul şi apoi au preluat controlul de la 2-3 la 5-3, câştigând cu 6-4.

Niculescu şi Doi şi-au asigurat un cec de 7.400 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act vor întâlni perechea chineză Ying-Ying Duan/Saisai Zheng, cap de serie numărul trei, care a câştigat miercuri în faţa cuplului româno-sloven Raluca Olaru/Dalila Jakupovic cu 6-2, 7-6 (5).

Monica Niculescu are două titluri cucerite la Shenzhen în proba de dublu, în 2014 alături de Klara Koukalova (Cehia) şi în 2016 alături de americanca Vania King. În 2018, titlul a revenit româncelor Simona Halep/Irina Begu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tenis monica niculescu