x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: România va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

Tenis: România va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

11 Feb 2020   •   13:48
Tenis: România va întâlni Italia în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Italiei într-un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate la Londra.

România va juca pe teren propriu confruntarea, în perioada 17-18 aprilie, după ce a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiţiei, însă în echipa noastră nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia.

Cele două echipei s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 şi Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone - 149, Martina Trevisan - 152, Elisabetta Cocciaretto - 154.
 

AGERPRES

×