x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Turneul WTA de la Cincinnati s-a amânat în semn de protest. Naomi Osaka s-a retras

UPDATE Turneul WTA de la Cincinnati s-a amânat în semn de protest. Naomi Osaka s-a retras

27 Aug 2020   •   10:17
UPDATE Turneul WTA de la Cincinnati s-a amânat în semn de protest. Naomi Osaka s-a retras

Organizatorii turneului WTA de la Cincinnati au anunţat că meciurile de astăzi se vor juca vineri. Decizia a fost luată în semn de protest faţă de împușcarea afro-americanului Jacob Blake, de către un ofițer de poliție din Wisconsin, transmite AFP.

"Tenisul ia în mod colectiv atitudine faţă de inechitatea rasială şi injustiţia socială care, o dată în plus, s-au aflat în prim plan în Statele Unite. Federaţia americană de tenis USTA, circuitele ATP şi WTA au decis să recunoască acest moment, întrerupând meciurile de joi, 27 august. El se va relua vineri, 28 august", se arată în comunicat.

Hotărârea a fost luată după anunţul retragerii jucătoarei nipone Naomi Osaka, calificată în semifinale.

ȘTIRE INIȚIALĂ Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka a anunţat că se retrage din turneul WTA de la Cincinnati. Aceasta se calificase în sferturi și urma să joace, astăzi, cu belgianca Elise Mertens. Ea protestează astfel împotriva focurilor de armă trase de poliţie asupra afro-americanului Jacob Blake, transmite AFP.

"În calitate de femeie de culoare, eu am impresia că sunt lucruri mult mai importante care necesită o atenţie imediată, mai degrabă decât să fiu văzută jucând tenis. Nu mă aştept să se întâmple ceva radical pentru că nu joc eu, dar dacă pot să atrag atenţia într-un sport majoritar alb, atunci consider că este un pas în buna direcţie", a scris Osaka, pe Twitter.

Ea are mamă japoneză și tată haitian.

Naomi Osaka a cîștigat US Open 2018 şi Openul Australiei 2019. 

Este nr. 10 mondal și a luat această decizie la câteva ore după ce baschetbaliştii echipei Milwaukee Bucks au decis să boicoteze meciul din playoff cu Orlando Magic.

×
Subiecte în articol: tenis naomi oska jacob blake