x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul campioanelor la tenis se mută în 2021 la Guadalajara, în Mexic

Turneul campioanelor la tenis se mută în 2021 la Guadalajara, în Mexic

13 Sep 2021   •   22:30
Turneul campioanelor la tenis se mută în 2021 la Guadalajara, în Mexic

Prestigioasa finală de sfârșit de an, care reunește cele mai bune 8 jucătoare de tenis de simplu și de dublu din clasamentul anual, va avea loc anul acesta la Guadalajara, în Mexic, urmând să revină la Shenzhen, în China, din 2022 până în 2030, a anunțat luni WTA.

Forul internațional care conduce tenisul profesionist feminin a anunțat luni că Guadalajara va găzdui finala WTA a Turneului Campioanelor, de la finalul sezonului 2021, care începe în 8 noiembrie.


"Aș dori să îmi exprim aprecierea față de organizatorii turneului de la Guadalajara și față de Octagon pentru angajamentul lor de a găzdui evenimentul în acest sezon și pentru că au ajutat WTA să scrie un alt capitol interesant în istoria WTA Finals", a declarat Steve Simon, președinte și CEO-ul WTA. "Suntem încântați să aducem turneul nostru de referință în orașul interesant și vibrant Guadalajara, în acest an unic”.

"Aș dori, de asemenea, să îmi exprim recunoștința față de Gemdale Corporation din Shenzhen pentru cooperarea și răbdarea lor și așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem în 2022 pentru a ne bucura de WTA Finals în următorul deceniu."

Guadalajara, al doilea oraș ca mărime din Mexic, este considerat centrul cultural al țării și a găzduit diverse evenimente sportive, cinematografice și de divertisment internaționale. Orașul nu este străin de tenisul feminin, acesta organizând, de asemenea, un eveniment WTA 250 de succes în luna martie, la începutul acestui an.

"Suntem încântați să anunțăm că WTA Finals va veni la Guadalajara în acest sezon și este o imensă onoare pentru noi să primim în Mexic primele 8 jucătoare de simplu și de dublu pentru acest eveniment extrem de respectat", a declarat directorul turneului, Gustavo Santoscoy. "Așteptăm cu nerăbdare să găzduim WTA Finals în 2021 și să organizăm un turneu de clasă mondială în noiembrie pentru milioanele de fani ai tenisului din întreaga lume."

Referindu-se la găzduirea WTA Finals, Eddy Liu, co-director de turneu al Shiseido WTA Finals Shenzhen și CEO al Gemdale Sports, a declarat: "Shenzhen rămâne onorat și angajat față de Shiseido WTA Finals Shenzhen și așteptăm cu nerăbdare să primim evenimentul din nou în China în 2022."

Mai multe detalii despre WTA Finals 2021 vor fi anunțate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la Guadalajara în zilele următoare.

 

(sursa: Mediafax)

×