x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Accident grav la Raliul Iașului. Mașina pilotului Simone Tempestini a luat foc. A fost demarată o anchetă

UPDATE Accident grav la Raliul Iașului. Mașina pilotului Simone Tempestini a luat foc. A fost demarată o anchetă

05 Sep 2020   •   19:02
UPDATE Accident grav la Raliul Iașului. Mașina pilotului Simone Tempestini a luat foc. A fost demarată o anchetă
Sursa foto: simone tempestini/facebook

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a demarat o anchetă cu privire la accidentul echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu, petrecut la Raliul Iaşului.

''Cu ocazia desfăşurării Raliului Iaşului, în timp ce se afla la conducerea cursei, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a ieşit în decor la o viteză mare, maşina de concurs fiind avariată grav. Cei doi sportivi nu au niciun fel de leziuni vizibile constatate de serviciul de ambulanţă care a oferit primul ajutor. În zilele următoare cei doi vor fi supuşi unor verificări mai amănunţite.
Federaţia a demarat o anchetă asupra modului în care s-a desfăşurat incidentul şi a modului în care s-a intervenit la faţa locului'', arată federația pe Facebook. 

Tempestini dă asigurări că atât el, cât și copilotul său, sunt sănătoși.

''Raliul Iaşului pentru noi s-a terminat mai devreme după o ieşire în decor, la o greşeală a mea de pilotaj. Imaginile poate au fost puţin de speriat, dar eu şi copilotul meu nu am păţit absolut nimic, nu avem nicio zgârietură. Şi asta face parte din motorsport, se mai întâmplă să greşeşti, dar suntem bine şi asta e cel mai important'', a spus acesta.

Skoda Fabia R5, condusă de pilotul italian, s-a răsturnat de mai multe ori în decor şi a luat foc imediat, dar Simone Tempestini şi Sergiu Itu.

Simone Tempestini şi Sergiu Itu sunt multipli campioni naţionali de raliuri, liderii momentului în Campionatul Naţional din 2020, şi au fost campioni mondiali la juniori, în 2016.

ȘTIRE INIȚIALĂ Pilotul Simone Tempestini a suferit un accident la Raliul Iașiului. Italianul a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat de mai multe ori.

Sub capota bolidului au izbucnit flăcări, dar acesta a fost stins rapid.

În maşină se mai afla şi copilotul său, Sergiu Itu.

Amandoi au scăpat nevătămaţi.

Bolidul lui Tempestini costa 300.000 de euro.

Tempestini şi Itu erau pe primul loc la Raliul Iaşiului.

Competiția a luat sfârşit sâmbătă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raliul iasului simone tempestini