x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Formula 1: Accident la Grand Prix-ul Marii Britanii. Monopostul lui Max Verstappen va fi reparat

UPDATE Formula 1: Accident la Grand Prix-ul Marii Britanii. Monopostul lui Max Verstappen va fi reparat

20 Iul 2021   •   14:04
UPDATE Formula 1: Accident la Grand Prix-ul Marii Britanii. Monopostul lui Max Verstappen va fi reparat

Monopostul pilotat de Max Verstappen va fi reparat, după ce a fost avariat în accidentul din Grand Prix-ul Marii Britanii, transmit Honda și Red Bull. 

"Am crezut, în primă fază, că sunt multe pagube. Dar în realitate se pare că situaţia este mai puţin gravă decât am estimat. Dar pentru a fi siguri, va trebui să analizăm motorul şi deci îl trimitem la Sakura, la service-ul de competiţie al Honda pentru analizarea fiecărei componente", a explicat Toyoharu Tanabe, director tehnic Honda.

Acesta a fost transportat la uzina de la Milton Keynes, fiind lovit în lateral-spate. Se pare că motorul ar putea fi recuperat, deși șasiul monopostrului RB 16B a fost grav afectat și va fi trimis în Japonia.
Este al doilea motor din acest sezon pentru pilotul olandez și mai are dreptul doar la un singur propulsor până la sfârșitul sezonului și va putea fi penalizat cu 10 locuri dacă îl mai schimbă. 

Totodată, costul reparaţiilor şi fabricarea unor noi componente va costa destul  de mult și va dezechlibra bugetul echipei.

Pe circuitul de la Silverstone, actualul campion mondial a avut un star extraordinar din pole position, însă britanicul Lewis Hamlton l-a acroșat în timpul primului tur. Verstappen a fost nevoit să abandoneze, în timp ce Hamilton a câștigat. 

UPDATE 1 Pilotul de Formula 1, Max Verstappen, a abandonat Marele Premiu al Marii Britanii, din cauza impactului cu Lewis Hamilton, care a fost penalizat cu 10 secunde dar a câștigat cursa, scrie AFP.

După accident, olandezul îl acuză pe rivalul său că este periculos, lipsit de respect și nesportiv deorece și-a sărbătorit victoria în timp ce el se afla în spital.

"Mă bucur că sunt bine. Sunt foarte dezamăgit că am ieşit astfel. Penalitatea acordată nu ne ajută şi nu reflectă manevra periculoasă pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Participarea la aceste celebrări, în timp ce pilotul advers este încă în spital, reprezintă un comportament lipsit de respect şi nesportiv, dar mergem înainte", a scris Verstappen pe Twitter.

Totodată, Hamilton a declarat că nu are "niciun motiv să-şi ceară scuze", deși conducerea cursei a considerat că acesta este vinovat și l-a penalizat.

"Max este unul dintre cei mai agresivi piloţi", a spus britanicul, aflat pe locul secund în clasamentul general al piloţilor, după olandez.

După ce Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să-l depășească, dar l-a acroşat în timpul unei manevre de depăşire, pilotul olandez ajungând în barierele de securitate, fără să mai poată continua cursa.

ȘTIRE INIȚIALĂ Grand Prix-ul Marii Britanii la Formula 1 a fost oprită după un singur tur, în urma unui incident violent în care au fost implicați Max Verstappen și Lewis Hamilton. Olandezul a fost scos în afara circuitului, după un acroșaj cu britanicul.

Startul cursei de la Silverstone a fost unul foarte animat, Verstappen și Hamilton luptând pentru prima poziție, olandezul fiind cela care a plecat din pole position.

Într-una din curbele rapide ale circuitului, cele două mașini s-au acroșat, monopostul Redbull Racing fiind scos în afara pistei, unde a lovit parapetul. Olandezul s-a resimțit dar a reușit să părăsească monopostul pe propriile picioare.

Oficialii cursei au luat decizia de a neutraliza cursa, piloții fiind rechemați pe linia boxelor.

Incidentul a fost pus sub investigare, ora reluării cursei nefiind anunțată, ea urmând a fi reluată abia după ce zidul de protecție avariat de monopostul Redbull Racing va fi reparat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: formula 1 Max Verstappen lewis hamilton