x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE JO Tokyo: Sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii

UPDATE JO Tokyo: Sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii

10 Mar 2021   •   12:54
UPDATE JO Tokyo: Sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii

Sportivii care vor participa la Jocurile Oliimpice de la Tokyo nu pot fi însoțiți de membri ai familiilor, după cum a transmis Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului de organizare, scrie AFP.

''Este o ocazie pe care ei o pot avea o singură dată în viaţă, așa încât, din punct de vedere emoţional, aş vrea ca familiile lor să fie aici. Dar trebuie să ne gândim la sistemul medical japonez şi, cu inima grea, trebuie să spun că este dificil'', a precizat aceasta.

După ce JO au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, acum circa 70% dintre japonezi nu vor prezența spectatorilor străini la competițiile sportive. 

Starea de urgență sanitară va fi ridicată în regiunea Tokyo pe 21 martie, astfel că în ziua de 25 martie se va putea desfășura partida internațională de fotbal Japonia - Coreea de Sud, cu un număr limitat de spectatori în tribune.

Săptămâna viitoare se va anunța oficial dacă străinilor le va fi permis accesul în tribune.

Până în prezent au fost vândute aproximativ 900.000 de bilete în afara țării.

UPDATE 1 Ceremonia din 25 martie 2021, de la Fukushima, care marchează startul ştafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo va avea loc fără spectatori. Inițial la eveniment trebuiau să participe 3.000 de persoane, scrie presa niponă, citată de AFP.

La trecerea flăcării olimpice sunt interzise aplauzele, iar masca de protecție este obligatorie. Totodată, prezența pe traseu a publicului este permisă doar cu rezervare prealabilă. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate pentru 23 iulie - 8 august 2021.

Prezența spectatorilor străiini la desfășurarea competițiilor sportive va fi hotărâtă până la sfârșitul acestei luni. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Circa 77% dintre japonezi nu vor ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru acest an, să se desfășoare în prezența publicului străin. Motivul acestei reticențe este cauzat de pandemia de coronavirus, scrie AFP.

Doar 18% dintre persoanele chestionate au fost de acord ca spectatorilor din alte țări să le fie permis accesul în Japonia. Totodată, 45% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea prezenţei spectatorilor, în general, iar 48% se opun.

JO au fost programate pentru vara anului trecut, dar au fost amânate pentru 23 iulie - 8 august 2021.

Comitetul de organizare Tokyo 2020 va anunța o decizie în acest sens pe 25 martie. Autoritățile se gândesc să interzică prezența străinilor și să susțină evenimentul doar cu accesul localnicilor, dar nu vor ca JO să se desfășoare cu ușile închise. 

''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului'', a declarat Seiko Hashimoto, președinta comitetului de organizare.

Sondajul a fost realizat la comanda ziarului Yomiuri, telefonic, în pereioada 5-7 martie, pe 1.066 de persoane. 



 

×
Subiecte în articol: flacara olimpica JO tokyo