x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2020. Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă și calificare în turul al treilea

US Open 2020. Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă și calificare în turul al treilea

de Razvan Voiculescu    |    04 Sep 2020   •   09:08
US Open 2020. Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă și calificare în turul al treilea
Sursa foto: Hepta

Sorana Cîrstea (nr 77 WTA) a reușit o calificare spectaculoasă în turul al treilea la US Open 2020 după ce a învins un cap de serie. Românca a trecut în trei seturi de Johanna Konta (nr 13 WTA) cu scorul de 2-6, 7-6 (5), 6-4, în două ore şi 49 de minute.

Sorana a început prost meciul cu o serie de trei duble greșeli, iar britanica a câștigat primul break al meciului. Primul set a fost adjudecat ușor de Konta cu scorul de 6-2. Al doilea set a început din nou cu probleme pentru româncă, dar Cîrstea şi-a revenit şi a dus meciul spre tie-break, un tie-break pe care l-a câştigat la 5. Setul decisiv a fost foarte echilibrat, însă Sorana a reușit un break la 5-3, care s-a dovedit foarte important. Românca a luat setul cu 6-4 și s-a calificat în turul al treilea la US Open.

Adversara sa din runda următoare va fi sportiva cehă Karolina Muchova, numărul 26 mondial şi cap de serie 20.

"Este o victorie muncită, cu toate că am pierdut cu 6-2, am simțit că sunt în meci, am simțit că e o diferență de doar câteva puncte. În primul set ea a jucat fără greșeală, dar mi-am dat seama că dacă rămân acolo și îmi fac treaba și continui pe tactica pe care am stabilit-o cu echipa, soarta meciului se poate schimba în orice moment.

Cred că a fost un meci de un nivel foarte ridicat, unul dintre cele mai bune meciuri jucate de mine anul acesta, chiar dacă nu au fost prea multe. Mă bucur foarte mult că am reușit să și câștig meciul, nu numai să joc bine”, a declarat românca la Eurosport, la finalul meciului cu Johanna Konta.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 163.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.

 

 

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea us open 2020