x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2021. Finală Novak Djokovic - Daniil Medvedev în proba masculină de simplu

US Open 2021. Finală Novak Djokovic - Daniil Medvedev în proba masculină de simplu

11 Sep 2021   •   08:25
US Open 2021. Finală Novak Djokovic - Daniil Medvedev în proba masculină de simplu
Sursa foto: Hepta

Medvedev l-a depăşit, vineri noapte, în 3 seturi, pe canadianul Aliassime, pregătit de unchiul lui Rafael Nadal.Rusul este la a treia finală majoră, după US Open 2019 şi Australian Open 2021, ambele pierdute. Pentru titlu, al doilea jucător al lumii se va lupta cu liderul mondial Djokovic.

Daniil Medvedev, 25 de ani, 2 ATP, s-a calificat vineri seară în finala masculină de la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

L-a învins în semifinale, în 3 seturi, pe canadianul Felix Auger-Aliassime, 21 de ani, 15 ATP, scor 6-4, 7-5, 6-2. Aliassime este pregătit de Toni Nadal, unchiul lui Rafael Nadal.

În finală, Medvedev se va duela cu sârbul Novak Djokovic, 34 de ani, 1 ATP, învingător, vineri noapte, în partida cu germanul Alexander Zverev, 24 de ani, 4 ATP. A fost 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2 pentru Nole. Sârbul duce acum cu 7-3 în duelurile directe cu Zverev.

Neamţul, proaspăt campion olimpic, avea 16 victorii la rând. Una dintre ele a venit împotriva lui Djokovic, la Olimpiadă, în semifinale. Ultima oară, Zverev pierduse la Wimbledon, învins de canadianul Aliassime.

Dacă va învinge în marea finală, Djokovic va aduna 21 de titluri majore în carieră, lăsându-i în urmă pe Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20.

Totodată, după ce a ratat Golden Slam-ul ca urmare a ratării titlului olimpice, Djokovic poate face Marele Şlem (toate cele 4 turnene de Grand Slam câştigate într-un an calendaristic).

În meciurile directe, Djokovic îl conduce cu 5-3 pe Medvedev.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic Daniil Medvedev