x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie incredibilă! Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021

Victorie incredibilă! Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021

12 Sep 2021   •   07:32
Victorie incredibilă! Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021
Sursa foto: Hepta

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în finală, sâmbătă noaptea, pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3 și scrie istorie, câștigând US Open 2021. Britanica a ajuns astfel la 10 victorii la rând cu 2-0 la seturi la US Open.

Britanica Emma Răducanu, 18 ani şi locul 150 WTA, şi canadianca Leylah Annie Fernandez, 19 ani şi 73 WTA, şi-au disputat, sâmbătă noaptea, finala feminină de la US Open pe Arthur Ashe Stadium din complexul de la Flushing Meadows (New York).

Răducanu, care a avut statut de favorită la casele de pariuri, s-a impus cu scorul 6-4, 6-3, după o oră şi 51 de minute de joc.

La scorul de 5-3 în setul 2 şi 30-40 pe propriul serviciu, Emma s-a accidentat uşor. După o alunecare, s-a julit sub genunchi şi a sângerat, astfel că a primit îngrijiri medicale. Momentul a fost contestat de Fernandez, care l-a avut în lojă pe fostul mare baschetbalist canadian Steve Nash.

Răducanu. care devine prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări, a câştigat 2.500.000 de dolari, iar finalista încasează jumătate din această sumă. Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;

Emma Răducanu va fi numărul 23 WTA, începând de luni. Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977.

 

 

În ultimele 17 partide, pentru Răducanu avea 12 pe ciment şi 5 pe iarbă. În schimb, Fernandez a evoluase mai variat în ultimele 20 de dueluri: 13 jocuri pe ciment, 4 pe iarbă şi 3 pe zgură.

Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu us open 2021