x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie rapidă pentru Simona Halep. Urmează „coșmarul de la Roland Garros”

Victorie rapidă pentru Simona Halep. Urmează „coșmarul de la Roland Garros”

12 Feb 2021   •   11:27
Victorie rapidă pentru Simona Halep. Urmează „coșmarul de la Roland Garros”
Sursa foto: Hepta

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA) cu scorul de 6-1 6-3 și se califică în optimi la Australian Open. Meciul a durat 78 de minute.


Românca a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Românca va juca în turul următor cu învingătoarea partidei Iga Swiatek – Fiora Ferro.

×