x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii mici nevoiți să câștige cu Germania la Euro U21 pentru a fi siguri de ieșirea din grupe

Tricolorii mici nevoiți să câștige cu Germania la Euro U21 pentru a fi siguri de ieșirea din grupe

30 Mar 2021   •   11:42
Tricolorii mici nevoiți să câștige cu Germania la Euro U21 pentru a fi siguri de ieșirea din grupe

Echipa națională de tineret a României întâlnește marți seara la Budapesta reprezentativa Germaniei, în cea de a treia partidă din faza grupelor la Campionatul European de Tineret 2021. Pentru a fi sigură de ieșirea din grupă, România are nevoie să își adjudece toate cele 3 puncte.

Naționala de tineret a României va evolua, marți seara de la ora 19.00, împotriva selecționatei similare a Germaniei, în a treia partidă din grupa A, de la Campionatul European de Tineret.

Reprezentativa Germaniei este cotată ca favorită la casele de pariuri. România nu poate conta pe serviciile căpitanului Marius Marin și ale lui George Ganea, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

Tricolorii au primit marți dimineața și rezultatul testelor Covid-19, acestea fiind toate negative.

Tot marți seara, Țările de Jos vor întâlni, de la aceeași oră, Ungaria.

După primele două meciuri din grupă, clasamentul este condus de Germania cu 4 puncte și golaveraj +3, urmată de România, cu golaveraj +1, de Țările de Jos cu 2 puncte și golaveraj 0 și, pe ultimul loc, de Ungaria, cu 0 puncte și golaveraj -4.

Urmând calculele hârtiei, este posibil ca Țările de Jos să învingă Ungaria, situație în care va acumula 5 puncte.

Un posibil rezultat de egalitate între România și Germania le a aduce și pe acestea în situația de a avea 5 puncte în clasament. Astfel că departajarea se va face pe baza golaverajului, criteriul meciurilor directe nefiind aplicabil, deoarece toate cele trei echipe au remizat una împotriva celeilalte.

Într-un astfel de scenariu, România va rămâne la +1, și va fi cu siguranță după Germania, care va avea +3. Deznodământul în această situație va fi dat de diferența de scor cu care vor învinge Țările de Jos.

Pentru a nu ajunge să depindă de rezultatul meciului dintre Țările de Jos și Ungaria, România este nevoită să învingă Germania și să acumuleze 7 puncte, cu care se va califica de pe prima poziție.

România se califică mai departe, indiferent de rezultatul din meciul cu Germania, dacă Țările de Jos nu reușesc să învingă Ungaria.

Meciul de marți seara de la Budapesta va fi arbitrat de o brigadă spaniolă, condusă la centru de Guillermo Cuadra Fernandez, asistat la margine de Iñigo Prieto şi José Naranjo.

×