x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vela se laudă cu un stadion pe care nu-l va face

Vela se laudă cu un stadion pe care nu-l va face

de Adi Munteanu    |    24 Iul 2020   •   18:00
Vela se laudă cu un stadion pe care nu-l va face

Suflarea dinamovistă are două mari visuri: salvarea echipei de la colaps și construirea unui stadion nou, modern și fără pistă de atletism. Dacă la salvarea clubului suporterii sunt implicați și plătesc salariile jucătorilor, în ceea ce privește stadionul... aceștia nu pot decât să spere că nu sunt, din nou, amăgiți.

 


Marcel Vela a încercat un exercițiu de imagine speculând o mare dorință a fanilor din Ștefan cel Mare: „Vrem stadion nou!”. Fiind în pierdere de credibilitate din cauza proastei gestionări a crizei provocate de pandemia de COVID, ministrul a încercat o recuperare de imagine promițând un nou stadion Dinamo. „Avem bani, am stabilit și locația noului stadion, spațiul pentru galeria lui Dinamo va fi cel mai generos din țară, stadionul va avea 30.000 de locuri, poate chiar 33.000 de locuri. Va fi un stadion de top”, spunea Marcel Vela după o primbare prin complexul sportiv, însoțit de un alai de oficiali care se lăudau care mai de care cu viitorul proiect. „Peste 6 luni vom avea proiectul stadionului gata”, a mai spus Vela. Singurul lucru adevărat rostit de ministru este „6 luni”, însă nu se referea la construcția „elegantului stadion” ci la alegerile parlamentare


„Stadionul va semăna cu o picătură de apă”. Sau lacrimă 


Promisiunile și detaliile nu au însă nicio bază reală. Chiar dacă a încercat să fie convingător, noul stadion nu se va putea construi acolo unde a arătat Marcel Vela cu gesturi largi tip Nicolae Ceaușescu. Ce a „uitat” ministrul e că riveranii de pe Calea Floreasca au dat în judecată Primăria Sectorului 2, Primăria Capitalei, Clubul Sportiv Dinamo și Compania Națională de Investiții pentru anularea Planului Urbanistic Zonal prin care se plănuia în 2019 construirea unui stadion în imediata apropiere a caselor lor. Mai mult, construirea noului stadion implică demolarea velodromului, iar Federația Română de Ciclism deocamdată doar amenință, cu Legea Sportului în mână, că va da și ea în judecată toate entitățile responsabile dacă nu se va construi un alt velodrom. Care velodrom nu va mai avea loc în Complexul Dinamo în noua configurație. 
Totuși, Marcel Vela a găsit și o portiță de scăpare pentru momentul în care toată lumea va realiza că nu se va construi stadionul și că toate promisiunile au fost vorbe goale: „Așa cum știți că e în legislația românească, multe hățișuri administrative și se poate prelungi o investiție din cauza acestor probleme”, a declarat acesta. Având în vedere că a purtat mască, nu s-a văzut dacă Marcel Vela a și zâmbit când a rostit aceste baliverne.

În timp de ministrul Vela „stabilea” locația noului stadion, la Tribunalul București se judeca dosarul în care locatarii din vecinătate contestau construcția noii arene 
 

×