x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Inteligenţa umană şi-a atins limitele. Evoluţia creierului uman s-a încheiat!

Inteligenţa umană şi-a atins limitele. Evoluţia creierului uman s-a încheiat!

01 Aug 2011   •   20:04
Inteligenţa umană şi-a atins limitele. Evoluţia creierului uman s-a încheiat!

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge sustin ca dezvoltarea creierului uman a atins stadiul finalul. Raspunzand intrebarii spre ce se indreapta inteligenta umana, la finalul unei epoci care a adus descoperiri revolutionare - ingineria genetica, computerele, navetele spatiale si chiar si organe artificiale, raspunsul oamenilor de stiinta e bulversant: spre nicaieri!

Studiul efectuat de cercetatorii britanici releva faptul ca encefalul uman a atins apogeul evolutiv, din acest punct fiindu-i imposibil din punct de vedere fizic sa se mai dezvolte. Pentru a-si spori gradul de inteligenta, creierul ar trebui sa consume mai multa energie si mai mult oxigen, iar organismul uman nu are resurse pentru a-i putea oferi acest supliment, noteaza Daily Mail.

Aceasta concluzie a rezultat in urma observatiilor stiintifice care au reliefat faptul ca cei mai inteligenti oameni au, de fapt, cele mai eficiente conexiuni cerebrale, cu cel mai bun si mai rapid transfer de mesaje intre diferitele parti ale encefalului. Eficientizarea acestei retele, si dezvoltarea sa in continuare, ar presupune consumul unei cantitati suplimentare de energie, pe care corpul uman nu o poate produce.

Daca lumea in care traim este expresia finala a inteligentei umane, vestea este destul de proasta, chiar si pentru cei care nu-si dau seama de lucrul asta! Ramane speranta ca robotica sa ne poate da acel sut in fund, care sa ne duca spre inainte!

×
Subiecte în articol: cambridge creier