x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Zei astronauţi

Zei astronauţi

02 Noi 2007   •   00:00

Cel mai infocat susţinător al tezei menţionate, Erich Von Däniken, a scris mai multe lucrări pe marginea respectivului subiect. El susţine in paginile cărţii de mare succes "Carele Zeilor", publicată in 1968, că nave spaţiale extraterestre ar fi aterizat pe Pămănt cu mult timp inainte de apariţia oamenilor.

Cel mai infocat susţinător al tezei menţionate, Erich Von Däniken, a scris mai multe lucrări pe marginea respectivului subiect. El susţine in paginile cărţii de mare succes "Carele Zeilor", publicată in 1968, că nave spaţiale extraterestre ar fi aterizat pe Pămănt cu mult timp inainte de apariţia oamenilor. Ocupanţii lor ar fi desfăşurat pe Terra experimente genetice şi ar fi produs entităţi suficient de inteligente pentru a descoperi regulile de funcţionare a unei societăţi. Fiinţele respective au inventat agricultura şi primele "opere de artă", ulterior fabricănd cele dintăi arme. Sodoma şi Gomora, cele două oraşe "păcătoase" menţionate in Biblie, ar fi fost distruse de o bombă atomică lansată de… extratereştri. Von Däniken susţine că vechii astronauţi, care purtau "coifuri spaţiale", sunt sculptaţi pe blocurile de piatră in formă de stea din oraşul mayaş Copan. Toate miturile şi legendele referitoare la apariţia omului amintesc despre "zei" şi "zeiţe" care au coborăt pe Pămănt din "care de foc" şi au creat o nouă rasă: oamenii. Informaţii despre astronauţii antici se găsesc pe pietre străvechi sculptate pe tăbliţele de lut sumeriene şi pe sigilii cilindrice, dar şi in paginile Bibliei. In Biblie e menţionat cuvăntul ebraic "Elohim", care inseamnă Dumnezei sau "Cei care au venit din Ceruri".

CARE DE FOC. Epopeea sumeriană care descrie faptele viteazului Ghilgameş cuprinde numeroase pasaje ce fac referire la "carele de foc" ale zeilor şi la oameni care au fost luaţi de acestea şi duşi in "Grădina Domnului". Epopeea cuprinde, totodată, multe descrieri ce coincid cu cele din Noul Testament. De exemplu, sunt amintite un Potop şi un personaj a cărui viaţă seamănă cu cea a lui Moise. Sumerienii vorbeau de un Rai, numit Dilmu, pe care il descriu in epopeea lui Enki şi in cea a lui Ninhursag, intre cele două povestiri existănd asemănări in ceea ce priveşte descrierea "zeilor". Recent, reprezentanţi ai Sectei Raelienilor au afirmat că au intrat in contact cu un extraterestru numit… Dilmon, ce ar putea trăi in "Raiul" amintit in cele două legende sumeriene.

News

Reagan si extratereştrii. La scurt timp după alegerea sa ca preşedinte al SUA, Ronald Reagan a manifestat deseori o adevărată fixaţie referitoare la posibilitatea unei ameninţări venite din spaţiu. Multe dintre discursurile şi cuvăntările sale făceau referiri la posibile atacuri şi invazii extraterestre, ce ar fi constituit o serioasă ameninţare pentru locuitorii Terrei. Potrivit consilierilor săi din perioada petrecută la Casa Albă, retorica virulentă şi intărirea forţelor armate ascundeau teama de o confruntare cu fiinţe de pe alte planete. Reagan şi-a expus teoria cu privire la un posibil atac extraterestru in cadrul intălnirii cu fostul preşedinte rus, Mihail Gorbaciov, şi in cuvăntarea rostită la cea de-a 42-a Adunare Generală ONU, la 21 septembrie 1987.

Centenar Tungusk. In luna iulie 2008 se vor implini 100 de ani de cănd Meteoritul Tungusk a căzut la Evenkia, in Regiunea Krasnoiarsk din Rusia. Profitănd de faptul că presupusele locuri de aterizare ale unor OZN-uri au fost transformate in afaceri profitabile, autorităţile locale intenţionează să transforme interesul oamenilor pentru mistic şi necunoscut intr-o afacere turistică prosperă. Iniţiatorii proiectului intenţionează deschiderea unui muzeu in aer liber, construirea unei şosele prin taiga spre epicentrul craterului produs de căderea meteoritului. Programul cuprinde şi infiinţarea unui centru de elicoptere, turiştii putănd inchiria aparatele pentru a avea "o vedere de ansamblu" asupra epicentrului locului impactului. Centenarul va prilejui iniţiatorilor proiectului organizarea unor expoziţii gastronomice, a unor spectacole de căntece şi dansuri.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă