x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple a prezentat telefonul iPhone 4S, mai rapid, mai puternic(VIDEO)

Apple a prezentat telefonul iPhone 4S, mai rapid, mai puternic(VIDEO)

de Alexandru Radescu    |    04 Oct 2011   •   19:40
Apple a prezentat telefonul iPhone 4S, mai rapid, mai puternic(VIDEO)







Apple continua politica "pasilor ma­runti" si nu arunca pe piata un model iPhone care sa oscileze intre Razboiul Stelelor si Star Trek, ba nici macar nu poarta eticheta de "iPhone 5". Spre dezamagirea multor utilizatori, dar si a... bursei care a reactionat cu un mi­nus 3% la tranzactionarea ac­ti­u­nilor companiei. Dupa cum se anun­tase deja, evenimentul de aseara, gazduit in premiera de sediul companiei din Cupertino (California-SUA) a fost deschis de succesorul lui Steve Jobs la conducerea Apple, Tim Cook, noul director executiv.

iPhone cu numarul 5 poarta de­nu­­mirea oficiala de iPhone 4S. Nici o noutate in ceea ce priveste designul (una din "emblemele" Apple) si dimensiunile, schimbarile majore fiind cele de "interior". Avem de-a face un iPhone mult mai puternic decat predecesorul, cu o putere de procesare sustinuta de un procesor dual-core (Cortex-A9 CPU), chipset A5. Acest lucru se va resimti atat la rularea aplicatiilor, cat si a unor jocuri video mai pretentioase.

Totodata, iPhone 4S beneficiaza de noua platforma software iOS5, disponibila si pentru alte dispozitive Apple din 12 octombrie (iPhone 4/3GS, tabletele iPad si versiuni anterioare ale player-ului iPod Touch). Printre noutatile iOS 5, posibilitatea de sincronizare wireless, fara a mai conecta terminalul la un Mac/PC pe Windows.

O alta noutate la iPhone 4S este legata de camera foto, a carei rezolutie a fost ridicata la 8MP (comparativ cu 5MP la iPhone 4), in timp ce calitatea inregistrarii video HD "sare" de la 720p la 1080p.
De asemenea, inginerii Apple aduc la noul iPhone 4S o viteza de transfer a datelor de 14,4Mbps, un salt important fata de versiunea an­teri­oara, dar care cu siguranta va de­za­ma­gi pe cei care visau un terminal smartphone pregatit pentru retele LTE (Long Term Evolution, 100Mbps).

Cumparatorii noului iPhone vor face cunostinta si cu "Siri" (perso­nal assistant), o aplicatie care permite controlarea unor functii prin comanda vocala (inclusiv detalii meteo...).

Spre deosebire de versiuni anterioare, iPhone 4S va functiona si in retele GSM, dar si in CDMA ("world phone") si o sa intre din start pe piata in culori negru si alb. Cel putin pe piata din SUA, pretul de pornire (la liber, contract pe doi ani) este de 199 dolari (versiune de 16GB), 299 dolari pentru model 32GB si 399 dolari pentru cel cu capacitate de stocare de 64GB.

×
Subiecte în articol: iphone Apple iphone 3g s iphone 4 iphone 4s