x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Când GPS-ul găseşte parcări şi caută după cuvinte cheie.

Când GPS-ul găseşte parcări şi caută după cuvinte cheie.

de Alexandru Radescu    |    15 Iun 2011   •   13:07
Când GPS-ul găseşte parcări şi caută după cuvinte cheie.

In mod traditional, a doua parte a lunii iunie da startul concediilor. Sau ce a mai ramas din ideea de concediu in perioada asta de criza prelungita. In orice caz, pentru producatorii de GPS-uri, acum este sezon de varf si improspateaza gama de produse.

Cu acest prilej, Mio a lansat azi pe piata din Romania 9 modele noi, cu diagonale cuprinse intre 3,5 si 5 inci, la preturi care variaza intre 300 si 950 de lei (pentru varful de gama S687), toate dispozitivele beneficiind de update gratuit al hartilor pentru doi ani.

Noul design al software-ului Spirit include previzualizarea a patru rute diferite pe ecran: cea mai rapida, cea mai scurta, cea mai simpla si cea mai economica, dintre care utilizatorul o poate alege pe cea potrivita momentului respectiv.

Intreaga gama de dispozitive Mio include functia de asistenta la parcare, care permite afisarea listei parcarilor disponibile pe o raza de 1 km de la destinatie.

Noile modele pastreaza traditionala interfata a GPS-urilor producatorului, dar introduc acum posibilitatea de a cauta dupa cuvinte-cheie (dintre punctele de interese, POI). Noile harti au eliminat detalii aditionale de pe traseu (precum “padure', de exemplu), dar asigura vizualizare 3D pentru interesectii mai “complicate' sau iesiri de pe autostrada.

Utilizatorii care se vor orienta catre modelele Mio S485, S487 si S670, S685 si S687 vor avea la dispozitie si informatii TMC (informatii de ultima ora din trafic), pentru tarile care au functional acest serviciu (nu si Romania deocamdata). Cei care vor opta pentru varfurile de gama S487 si S687 vor putea sa conecteze la dispozitiv orice echipament ce include functii Bluetooth, cu posibilitatea de a naviga pe internet daca terminalul are conectivitate 3G/EDGE.

Echipamentele varf de gama Mio S487 si Mio S687 includ (preinstalate) ghiduri de calatorie pentru orasele mari din Europa care cuprind liste generoase cu atractiile turistice, restaurante, hoteluri sau alte POI.

×
Subiecte în articol: gps mio