x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul “monstru” Canon: EOS-1D X

Noul “monstru” Canon: EOS-1D X

de Alexandru Radescu    |    18 Oct 2011   •   20:49
Noul “monstru” Canon:  EOS-1D X

Canon a lansat azi noua generatie de camere foto profesionale DSLR, EOS-1D X (senzor full-frame de 18.1MP), care inlocuieste modelele EOS-1D Mark IV si EOS-1Ds Mark III.

Considerat cel mai avansat model EOS produs pana acum de compania japoneza, 1D X este prima camera foto DSLR care beneficiaza de procesoarele dual “DIGIC 5+'. Oferind o performanta de trei ori mai mare decat procesoarele standard DIGIC 5, fiecare procesor a fost conceput sa lucreze cu volume imense de date, in acelasi timp reducand zgomotul din imagine.

Utilizatorii pot inregistra filme full HD (1920x1080p) cu ajutorul senzorului full frame ce dispune de o serie de setari manuale pentru controlul expunerii, focalizarii sau a numarului de cadre inregistrate pe secunda, in timp ce nivelul sunetului poate fi afisat si ajustat direct pe ecranul LCD, asigurand un control complet pentru toti parametrii.

Sistemul de meniuri dispune de o interfata complet reproiectata, ce incorporeaza functiile de Ajutor pentru a face operarea camerei mai rapida, mai simpla si mai usoara. De asemenea, noul tab AF permite fotografilor sa acceseze si sa personalizeze pre-setarie AF pentru situatiile normale de fotografiere, utilizatorii putand sa se concentreze la captura momentului fara a fi nevoie sa ajusteze in mod constant setarile camerei.

EOS-1D X dispune un corp rezistent construit dintr-un aliaj de magneziu, are un ecran de 8,1 cm (3.2 inci) si o plaja ISO 100-51200.

Ultima implementare a sistemului Canon EOS Integrated Cleaning System foloseste o tehnologie adoptata de la lentilele Canon, utilizand vibratii similare cu cele ale motoarelor ultrasonice pentru a indeparta mai eficient particulele de praf de pe senzor.

Odata cu lansarea modelului EOS-1D X, Canon ofera si modulul WFT-E6 – un transmitator WiFi proiectat pentru a transfera imagini atunci cand o conexiune cu fir nu este disponibila. WFT-E6 beneficiaza de suport WiFi 802.11n si Bluetooth pentru conexiuni catre dispositive GPS, oferind un transfer al imaginilor si al filmelor catre un server FTP sau abilitatea de a afisa continutul pe un ecran compatibil printr-o conexiune DLNA.

×
Subiecte în articol: canon camere foto dslr eos-1d x