x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom preia AKTA Satelit

Romtelecom preia AKTA Satelit

de Alexandru Radescu    |    29 Mar 2011   •   12:11
Romtelecom preia AKTA Satelit

158720-antena.jpgLa câteva săptămâni după ce a anunţat preluarea activelor şi a bazei de clienţi Boom TV, Romtelecom anunţă şi preluarea AKTA Satelit, activele si baza de clienti TV prin satelit de la Digital Cable Systems. Potrivit reprezentanţilor Romtelecom, numărul abonaţilor preluaţi este până în 80.000. Discuţiile au început la sfârşitul anului trecut şi s-au întins pe o perioadă de câteva luni. Nu sunt excluse preluările celorlalte divizii DCS.

Potrivit operatorului, preţul total al tranzacţiei se va stabili în funcţie de numărul de clienţi efectiv preluaţi. Romtelecom a notificat Consiliul Concurenţei privind această preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clienţilor va începe numai după obţinerea avizului.

Înfiinţat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS furnizează servicii de telecomunicaţii pe piaţa autohtonă. DCS furnizează servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluţii de transmisiuni date şi acces Internet, precum şi telefonie fixă, atât pe segmentul business, cât şi pe cel al clienţilor rezidenţiali, pe piaţa din România. Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA, adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, şi Dial Telecom, dedicată segmentului business.

Dial Telecom a fost înfiinţată în 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems.În 2010, afacerile grupului DCS au fost estimate la peste 34 milioane de euro, cu 15% mai mult decât în anul precedent.

Material in curs de actualizare...

×