x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung va cere interzicerea comercializării aparatelor iPhone 4S ale Apple în Franţa şi Italia

Samsung va cere interzicerea comercializării aparatelor iPhone 4S ale Apple în Franţa şi Italia

de Mediafax    |    05 Oct 2011   •   13:42

Samsung Electronics va cere in justitie interzicerea comercializarii noilor aparate iPhone 4S ale Apple in Franta si Italia, pe motivul incalcarii patentelor, escaladand astfel disputa dintre cei doi mari producatori de smartphone-uri si tablete PC, relateaza Bloomberg.

Compania sud-coreeana va depune cereri in acest sens la tribunale din Paris si Milano, argumentand ca Apple incalca doua patente in domeniul tehnologiei de telecomunicatii wireless, se arata intr-un comunicat al Samsung.

Apple a prezentat marti modelul iPhone 4S si vrea sa inceapa comercializarea aparatului in aceasta luna. Cei doi mari producatori de telefoane mobile se afla in disputa din aprilie, cand Apple a reclamat ca aparatele din gama Galaxy ale Samsung copiaza iPad si iPhone.

Miza o reprezinta dominatia pe segmentul cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare al pietei de telefoane mobile de 207 miliarde de dolari, unde Apple concureaza cu producatori de aparate dotate cu sistemul de operare Android produs de Google.

Samsung intentioneaza sa faca cereri similare si pe alte piete, dupa noi analize, potrivit comunicatului.

Apple, producator al computerului iMac si tabletei iPad, este si unul dintre cei mai mari cumparatori ai cipurilor si ecranelor fabricate de Samsung.

Compania americana a lansat marti seara la San Franciso iPhone 4S, cel de-al cincilea model din gama de smartphone-uri a companiei americane, mai rapid decat predecesorul sau, cu functii mai avansate de control prin voce si o camera foto-video cu rezolutie mai ridicata. Obiectul disputei este pozitia de lider pe piata smartphone, estimata ca se va dubla pna in 2015, cand vor fi vandute un miliard de aparate, potrivit companiei de cercetare a pietei IDC.

Apple este cel mai mare furnizor individual de smartphone-uri, dar producatorii care vand telefoane cu sistem Android domina piata, cu o cota de 41,7%.

Aparatele iPhone au reprezentat aproape jumatate din vanzarile Apple in cel mai recent trimestru.

"Daca Samsung va sta fara sa faca nimic, va permite Apple sa ii puna eticheta de copiator", a declarat Choi Do Yeon, analist la LIG Investment & Securities.

El a aratat ca Samsung va incerca sa obtina ceva in instanta, fie o interdictie, fie un acord cu Apple pentru plata drepturilor de proprietate asupra pantentelor.

Apple a obtinut pe de alta parte, la un tribunal din Dusseldorf, interdictia comercializarii telefoanelor Galaxy Tab 10.1 in Germania, care va fi in acest an, potrivit analistilor, a treia mare piata de tablete PC din Europa.

Samsung a facut apel impotriva deciziei.

In Australia, Apple a intarziat cu doua luni lansarea Galaxy Tab 10.1, cerand interzicerea temporara a comercializarii produsului.

Samsung va renunta la vanzarea Galaxy Tab 10.1 in Australia, daca nu va obtine aprobarea pentru comercializarea telefonului in urmatoarele doua saptamani, intrucat ar rata sezonul sarbatorilor, a declarat un avocat al Samsung.

Compania sud-coreeana a evitat interdictia pentru vanzarea tabletelor PC in Olanda, dar i s-a impus oprirea vanzarilor de smartphone-uri Galaxy S, S II si Ace.

×