x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Planeta ascunsă: Este de patru ori mai mare decât Jupiter şi se află în sistemul solar!

Planeta ascunsă: Este de patru ori mai mare decât Jupiter şi se află în sistemul solar!

15 Feb 2011   •   09:56
Planeta ascunsă: Este de patru ori mai mare decât Jupiter şi se află în sistemul solar!
151928-.jpgVIDEO - Astrofizicienii sunt de părere că o imensă planetă gazoasă se deplasează în jurul Soarelui, la o distanţă de câteva zeci de miliarde de kilometri, scrie site-ul lesquotidiennes.com. După ce au căzut de acord că Pluto nu este o planetă a sistemului solar, ei continuă să facă descoperiri.

Citeşte şi NASA a descoperit prima exoplanetă telurică de mărimea Terrei

Oamenii de ştiinţă sunt siguri că au descoperit o altă planetă, Tyche, care se deplasează pe o orbită în jurul Soarelui şi care ar fi de patru ori mai mare decât Jupiter. Deşi nu poate fi observată, prezenţa ei a fost pusă în evidenţă de calculele astrofizicienilor. De natură gazoasă, ea s-ar afla în norul Oort, ansamblu de obiecte situat la periferia sistemului solar, dincolo de centura lui Kepler.

Dovada existenţei noii planete a fost obţinuta de NASA cu ajutorul telescopului spaţial Wise, dar informaţiile nu au fost încă analizate în totalitate. Profesorul John Matese de la Universitatea Lafayette din Louisiana a declarat pentru The Independent că Uniunea Astronomică Internaţională (IAU) va decide dacă noua planetă va face parte din Sistemul nostru Solar.

Primele date despre Tyche urmează să fie făcute publice în luna aprilie.

×