x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jaguarul reginei, de vânzare

Jaguarul reginei, de vânzare

de Sînziana Stancu    |    22 Mar 2010   •   00:00
Jaguarul reginei, de vânzare

Automobilul personal al reginei Marii Britanii, un Jaguar Daimler Majestic V8, pe care ea l-a folosit în perioada 2001-2004, a fost scos la vânzare, cu toate modificările şi îmbunătăţirile care i s-au adus la comanda suveranei.

Maşina a fost special construită pentru regina Elizabeth a II-a. Are 22.400 de kilometri parcurşi în perioada 2001-2004 şi o grămadă de îmbunătăţiri personalizate, scrie Daily Mail. Între acestea se numără o legătură telefonică directă cu Downing Street şi cu Home Office, care nu mai este însă în funcţiune, o consolă cu butoane prin care se reglează luminile de girofar şi cele albastre de urgenţă, precum şi butoane speciale de reglare a poziţiei geamurilor, astfel încât aerul să nu bată direct pe faţa reginei. De asemenea, are o consolă mobilă între scaunele din faţă, pe care regina obişnuieşte să îşi pună poşeta, şi inserţii căptuşite cu piele pe cotierele de la uşi, instalate special pentru a-i împiedica pe căţeii ei preferaţi, din rasa corgie, să alunece în timpul mersului.


PASIUNE VECHE
O sursă din anturajul regal a precizat că regina a avut un automobil identic şi în perioada 1998-2001, pentru că îi plac marca şi modelul atât de mult, încât, periodic, comandă un exemplar la fel, eventual cu câteva îmbunătăţiri.
Suverana Marii Britanii este recunoscută ca fiind un şofer foarte abil, ea prestând această muncă, precum şi cea de mecanic auto, în perioada celui de-al doilea război mondial, ca membră a "Serviciului Teritorial Auxiliar al Femeilor".

×
Subiecte în articol: lumea