x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Magie nordică - Amintiri inedite de la Marea Baltică

Magie nordică - Amintiri inedite de la Marea Baltică

de Simona Chiriac    |    07 Iul 2009   •   00:00
Magie nordică - Amintiri inedite de la Marea Baltică
Sursa foto: Simona Chiriac/Jurnalul Naţional

Ca destinaţie turistică, Ţările Baltice sunt mult mai puţin cunoscute. Cu toate acestea, tocmai de aici pot să vină cele mai frumoase surprize.



Oraşe precum Talin, Riga sau Trakai, păstrând toate carac­teristicile unor cetăţi medievale, le oferă turiştilor şansa de a călători în timp. În Piaţa Raekoja din Tallinn (capitala Esto­niei), locul unde se înalţă clădirea Primăriei (datând din secolul al XIII-lea), se află cafenele, magazine, târguri medievale, expoziţii de obiec­te artizanale - un loc ideal pentru a savura at­mosfera oraşului. O dată pe an aici se desfăşoa­ră Festivalul vechiului oraş, unde tradiţiile medie­vale sunt păstrate intacte: parade, turniruri şi cavaleri îmbrăcaţi în armuri strălucitoare... De aici, puteţi porni către Toomkirik, o biserică veche, deosebit de frumoasă, ce a rezistat timp de 800 de ani vitregiilor sorţii sau, dacă vă doriţi mai mult, vizitaţi Palatul Catherienthal. Legenda spune că Ţarul Petru I ar fi pus prima piatră la fundaţia acestei bijuterii arhitectonice ridicată în cinstea Ţarinei Ecaterina I.

SPIRITUALITATE.
Riga, capitala Letoniei, a fost declarat oraş protejat UNESCO. Impozante sunt Catedrala Luterană (cea mai mare construcţie de acest fel din Ţările Băltice) şi Castelul Riga, ce găzduieşte astăzi Muzeul de Istorie, fiind în acelaşi timp reşedinţa prezidenţială. Construit în jurul unui lac, Muzeul Etnografic oferă o imagine a spiritualităţii şi tradiţiilor letone, călătorind sute de ani în timp şi păşind pragul caselor, gospodăriilor şi bisericilor păstrate aici.  

FANTASTIC. Datorită bogăţiilor sale, Vilnius (Lituania) este în 2009 Capitala Culturală Europeană. La numai 28 km distanţă  se află Parcul Naţional şi Istoric Trakai. O cetate me­dievală perfect conservată, aflată pe o insulă, în mijlocul unui lac (unul dintre cele 200 aflate în regiune). Ca să ajungi la oraşul ce pluteşte pe apă, trebuie să traversezi un pod, ce frânge în două lumea de pământ şi cea de apă. Dar nu acesta este punctul final al călătoriei. La mică distanţă se află Finlanda, Norvegia şi Suedia. Tot atâtea destinaţii de vacanţă...

Noutate
Pentru 11 zile de răsfăţ în Ţă­rile Baltice (vizitând şi Po­lo­nia), incluzând cazare la ho­teluri de trei stele, mic dejun şi transport cu autocarul, va trebui să plătiţi aproximativ 600 de euro. Preţul este avantajos, ţinând cont că veţi că­lă­tori într-o lume cu totul nouă, des­pre care veţi avea ce po­vesti la întoarcerea acasă.

×
Subiecte în articol: ţările baltice