x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Megève, cea mai frumoasă staţiune din Alpi

Megève, cea mai frumoasă staţiune din Alpi

de Simona Chiriac    |    11 Oct 2010   •   00:00
Megève, cea mai frumoasă staţiune din Alpi

Megève este staţiunea din Alpii Francezi de care te îndrăgosteşti la prima vedere, astfel încât nu este neobişnuit să o consideri cea mai frumoasă din lume. Iar dacă ajungi aici în preajma Crăciunului, imaginea este cu atât mai impresionantă. Case extrem de cochete, străduţe mici, luminate feeric, restaurante sau patiserii de unde te ademeneşte arome plăcute de ciocolată, cafea şi scorţişoară. Pieţe în mijlocul cărora se află brazi de Crăciun împodobiţi cu ornamente luxuriante, chiar şi cristale Swarowski.


LOCALIZARE
Megève  se află foarte aproape de Mont Blanc, la numai 45 de minute distanţă de Chamonix (cea mai veche staţiune franceză, de unde puteţi urca cu o telecabină până la Aiquille du Midi- 3842 metri altitudine - pentru a avea în faţa ochilor panorama celor mai înalte vârfuri din Alpi, inclusiv Mont Blanc) şi o oră de oraşul eleveţian Geneva. Dezvoltarea acestei aşezări este datorată familiei Rothschild, careobişnuia săvinăaici în fiecare iarnă pentru schi, construind în cele din urmă şi un hotel de prestigiu. Megève este vizitat şi în prezent de celebrităţi şi posesori de averi impresionante.


ATRACŢII TURISTICE
Dar cu ce sunt tentaţi turiştii? Un domeniu schiabil - "Domaine Évasion Mont Blanc" (cuprinde staţiunile Megève, Saint-Gervais-les-Bains, Combloux, La Giettaz, Les Contamines-Montjoie şi Saint-Nicolas-de-Véroce) ce presupune 219 pârtii (38 verzi, 65 albastre, 82 roşii, 34 negre), un total de 445 kilometri, fiind printre cele mai bune din Europa. Pentru un schi pass valabil şase zile un adult va plăti 180 de euro, iar un copil 140 de euro. 111 echipamente de transport pe cablu urcă schiorii către pârtii. Şcoala de schi din Megève oferă pentru începători lecţii de schi (pentru una sau două persoane), cu instructori experimentaţi, la tarifele de 80 de euro pe oră.

În plus, domeniul schiabil oferă 18 trasee de schi fond prin pădure şi pe platouri alpine (77 de euro preţul unui schi pass pentru o zi), posibilitatea de a porni la drum cu săniile trase de câini ca şi cum aţi fi pe tărâmul zăpezilor veşnice de la Polul Nord, o plimbare cu elicopterul survolând Mont Blanc şi domeniul schiabil (190 euro de persoană). Nu trebuie omis patinoarul din Megève care a găzduit primele trei ediţii ale Campionatului Mondial de Patinaj pentru Juniori, dar şi două evenimente anuale ce atrag numeroşi participanţi: "Megève Polo Masters" şi "Snow Golf Cup", ambele desfăşurându-se pe zăpadă.


PENTRU ADULŢI ŞI COPII
În timpul sezonului cald este deschis Cote 2 000 Adventure, un parc special creat pentru familiile cu copii, în care acestea vor avea parte de senzaţii tari în pădure: tiroliană, poduri suspendate în copaci, trasee dificile, jocuri de orientare. Accesul se face contra unui tarif de 25 de euro (adult), 17 euro (copil). De asemenea, se pot face drumeţii în natură, mountain bike sau zbor cu parapanta. De-a lungul întregului an, turiştii pot urma tratamente Spa, se pot relaxa în piscine, saune sau pot petrece o seară la bowling cu prieteni.

Cât despre cazare, ofertele sunt variate, putându-se opta între apartamente de doauă stele complet utilate (134 euro de persoană, două nopţi), cabane (136 euro de persoană, două nopţi, cu micul dejun inclus), hotel de trei stele (172 de euro de persoană, două nopţi) sau patru stele (223 de euro de persoană, două nopţi), toate aceste oferte având incluse şi şedinţe de Spa.

×
Subiecte în articol: descoperĂ... franŢa