x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Răzvan Lucescu: "Zilnic aud 'eşti prost, idiot'! Ce linişte să am?"

Răzvan Lucescu: "Zilnic aud 'eşti prost, idiot'! Ce linişte să am?"

08 Sep 2010   •   00:00
Răzvan Lucescu: "Zilnic aud 'eşti prost, idiot'! Ce linişte să am?"
Sursa foto: /Reuters

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat după meciul cu Belarus (0-0) disputat marţi în grupa D a preliminariilor CE, că echipa României nu a fost pusă în dificultate, dar nu a ştiut să gestioneze momentele decisive, şi că este greu să ai linişte la echipă atunci când ţi se spune zilnic că eşti "prost".

"Am făcut un joc bun, am recuperat multe mingi, am avut patru mari ocazii de gol, au existat puţine momente în care am fost puşi în dificultate, şi asta când pierdeam balonul şi ei ieşeau pe contraatac. Hleb, Kutuzov sunt foarte buni, Kornilenko foarte puternic. Ne-am reorganizat rapid şi am blocat situaţiile lor. Ca joc, l-am controlat, dar nu marcăm. Am avut situaţii, dar astfel de jocuri se câştigă când marchezi. Era logic să facem schimbări în echipă după 90 de minute intense cu Albania, era normal să intre şi alţii, au făcut-o bine", a spus Răzvan Lucescu după meci, informează Sport.ro.

Întrebat dacă mai poate continua să audă critici, Lucescu a răspuns: "Dacă ai auzi în fiecare zi la locul de muncă că eşti prost, prost, idiot, ai mai avea linişte, entuziasm, siguranţă? Criticile vor exista şi dacă am câştiga Campionatul European".

Tehnicianul selecţionatei României a adăugat că echipa naţională traversează un moment mai puţin prielnic, "o perioadă ghinionistă". "E un moment nefavorabil, dar vor începe să intre şi golurile. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, nu suntem într-un mare moment al fotbalului, nu vom putea să dominăm categoric adversarii şi să ne creăm ocazii ca Barcelona. Este o perioadă ghinionistă, în care orice ai face nu reuşeşti mai mult decât atât", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a adăugat că România are aceleaşi şanse de calificare ca şi înainte de startul campaniei: "Şansele sunt aceleaşi, se joacă fiecare meci, e un echilibru în grupă. Belarus e total diferită de ce ne imaginam. Trebuie să acceptăm situaţia care este, noi suntem în continuă cădere".

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată marţi, la Minsk, în compania selecţionatei Belarusului, în al doilea meci din cadrul grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012. În primul meci din grupă, disputat vineri, România a terminat la egalitate, scor 1-1, în compania selecţionatei Albaniei.

×
Subiecte în articol: echipa nationala