x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Băsescu nu este de dreapta, este incompetent

Dan Voiculescu: Băsescu nu este de dreapta, este incompetent

18 Ian 2011   •   18:02
Dan Voiculescu: Băsescu nu este de dreapta, este incompetent
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional
147121-dma-5997.jpgŞeful statului nu a realizat nici un beneficiu concret pentru firmele româneşti, dar a contribuit la falimentarea a peste 100.000 de IMM-uri

Senatorul Dan Voiculescu i-a adresat ieri o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la măsurile concrete de susţinere a capitalului românesc, iniţiate şi susţinute de şeful statului  în cei peste 6 ani de mandat. Redăm integral textul acestui document: 

"Domnule Preşedinte,
Conform înregistrărilor oficiale de la Registrul Comerţului, există un semnificativ dezechilibru între ponderea cifrei de afaceri deţinute de investitorii străini în economia naţională - 42,9% şi procentul angajaţilor români ai acestor investitori - 22,5%.

În contrast, IMM-urile româneşti, care reprezintă peste 90% din totalul agenţilor economici înregistraţi la Registrul Comerţului, au o cifră de afaceri de aproximativ 22% din întreaga economie, dar angajează peste 65% din forţa de munca activă.

Rezultatul este evident: în timp ce capitalul străin ocupă poziţii extrem de solide în domenii de importanţă strategică, precum industria extractivă şi furnizarea de energie şi utilităţi, şi rezistă la presiunile crizei, agenţii economici mici şi mijlocii cu capital integral românesc, care angajează cea mai mare parte a forţei de muncă autohtone, sunt extrem de vulnerabili la efectele crizei.

în cei peste 6 ani de mandat în care, conform Constituţiei, protejarea drepturilor şi intereselelor românilor a fost principala dumneavoastra obligaţie, ce aţi realizat, domnule preşedinte, pentru a consolida ponderea capitalului românesc?

În calitatea dumneavoastră de preşedinte implicat, de jucător, care v-au fost propunerile şi inţiativele în acest domeniu?

Care au fost măsurile de stimulare economică a IMM-urilor pe care le-aţi impus Guvernului Boc?

 Domnule preşedinte, vă asumaţi, cu orice prilej, identitatea politică de dreapta, iar Guvenul Boc, pe care îl patronaţi autoritar, procedează similar. Sprijinirea capitalului autohton face parte din esenţa politicilor economice de dreapta. Daca nu ştiaţi, verificaţi doctrinele liberale şi conservatoare din ultimele sute de ani!

Şi, totuşi, în cei peste 6 ani de mandat, nu aţi realizat niciun beneficiu concret pentru capitalul autohton. Din contră, aţi contribuit la falimentarea, într-un singur an, prin impozitul forfetar, a peste 100.000 de IMM-uri româneşti. Cumplită lovitură pentru economia naţională, care însă nu i-a impresionat pe vehemenţii "protectori ai dreptei”, înregimentaţi de puterea portocalie.

Domnule Băsescu, dumneavoastră nu sunteţi de dreapta! Vă lipseşte chiar şi dreapta măsură. 

Dreapta nu înseamnă să reduci salarii, să desfiinţezi locuri de muncă şi să falimentezi agenţii economici autohtoni. De altfel, nu sunteţi nici de stânga şi nici de centru. Dumneavoastră sunteti, pur şi simplu, incompetent.

Dacă evaluarea mea nu este corectă, numiţi, domnule preşedinte, 10 măsuri de stimulare a capitalului românesc pe care le-aţi promovat şi aplicat în cei peste 6 ani de mandat prezidenţial! Dacă nu aveţi 10, numiţi 5!
Dan Voiculescu”

×
Subiecte în articol: traian basescu Dan Voiculescu