x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Top Gear loveşte din nou: "Mexicul nu are echipă olimpică pentru că oricine poate alerga sau sări este deja dincolo de graniţă"

Top Gear loveşte din nou: "Mexicul nu are echipă olimpică pentru că oricine poate alerga sau sări este deja dincolo de graniţă"

05 Feb 2011   •   11:53
Top Gear loveşte din nou: "Mexicul nu are echipă olimpică pentru că oricine poate alerga sau sări este deja dincolo de graniţă"

VIDEO - În timp ce BBC şi-a cerut scuze public pentru comentariile făcute de prezentatorii emisiunii "Top Gear", care i-au caracterizat pe mexicani drept "leneşi, fără nicio ocupaţie şi suferind de flatulenţă", Jeremy Clarkson o comite din nou.

În rubrica permanentă pe care prezentatorul o are în The Sun, Clarkson scrie că mexicanii nu au simţul umorului şi că dacă nu ar exista glume acide, nu s-ar mai face bancuri. Pentru a-şi argumenta punctul de vedere, celebrul prezentator a dat chiar şi exemple, inclusiv bancuri legate de Marea Britanie.

Jeremy Clarkson nu s-a putut abţine şi, în finalul articolului, a mai făcut o glumă la adresa mexicanilor: "Mexicul nu are echipă olimpică pentru că oricine poate alerga, sări sau înota este deja dincolo de graniţă".

Într-o scrisoare adresată ambasadorului Mexicului la Londra, Eduardo Medina-Mora Icaza, BBC  şi-a cerut scuze pentru remarcile făcute în timpul emisiunii "Top Gear", difuzată duminică, precizând că glumele pe seama stereotipurilor naţionale sunt specifice umorului britanic.

Ambasadorul mexican a cerut de la BBC adresarea unor scuze publice pentru comentariile pe care le-a caracterizat drept "jignitoare, xenofobe şi umilitoare".

Sute de mexicani au lăsat comentarii pe site-ul BBC în limba spaniolă, BBC Mundo, în care protestau faţă de glumele nepotrivite ale prezentatorilor "Top Gear" - Richard Hammond, Jeremy Clarkson şi James May.

În scrisoarea adresată de BBC ambasadorului mexican se precizează că remarcile făcute de prezentatorii show-ului auto "se poate să fi fost nepoliticoase şi răutăcioase", dar că în spatele lor nu se ascunde "niciun fel de dispreţ".

"Actorii noştri de comedie fac glume despre britanici, care sunt bucătari teribili şi teribili romantici, şi facem glume despre italieni, care sunt dezorganizaţi şi prea dramatici, despre francezi, care sunt aroganţi, şi despre germani, care sunt prea ordonaţi", se mai arată în scrisoarea BBC.

Pe de altă parte, Iris de la Torre, o tânără mexicancă, studentă la o universitate din Londra, vrea să dea în judecată BBC pentru peste un milion de euro, pentru că a încălcat legislaţia privind egalitatea persoanelor. De asemenea, De la Torre va cere în instanţă scoaterea "Top Gear" din grila BBC.

×