x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Şase, vine Garda pe pârtie!

Şase, vine Garda pe pârtie!

de Sorin Anghel    |    10 Feb 2011   •   19:52
Şase, vine Garda pe pârtie!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

151209-15-1.jpgÎn această perioadă în care toţi ad­mi­nistratorii pârtiilor se plâng din cau­za temperaturilor prea mari, ma­ra­mu­reşenii o ţin din petrecere în pe­tre­cere. Nu e nici foarte greu, având în vedere că judeţul din nordul ţării este renumit peste tot în lume da­torită pălincii pe care localnicii o pro­duc an de an. Veselia este o stare per­ma­nen­tă în Maramureş, astfel că eve­nimentele ce urmează acum sunt ab­solut fireşti. Primii care deschid „ba­lul” sunt locuitorii din Borşa, acolo unde, în acest week-end, se vor ţine Serbările Zăpezii.

Primarul Ro­meo Stetco a reuşit să convingă o firmă din Satu-Mare să suporte costurile financiare ale evenimentului, astfel că hotelierii şi cabanierii din zonă au pus în vânzare pachete care să cuprindă cazare şi pentru Valentine’s Day. Manifestările vor debuta chiar astăzi, se vor încheia luni şi vor cuprinde concursuri de schi, demonstraţii şi concerte în aer liber. www.jurnalul.ro transmite live de pe Pârtia Poiana Ştiol din Borşa.

În ceea ce priveşte telegondola din staţiunea maramureşeană, aceasta ar putea fi gata, potrivit primarului Romeo Stetco, la sfârşitul acestui an! Bine ar fi, dar parcă promisiunea edilului din Borşa seamănă cu vorbele unui meseriaş care îţi amână predarea lucrării de la o zi la alta. Primarul nu ar face rău dacă pe staţia de jos a instalaţiei de transport pe cablu ar pune un afiş cu următorul mesaj: telegondola va fi gata anul viitor. Exact ca la magazinele de cartier, care au mereu pus în geam o tăbliţă pe care scrie „azi nu vindem pe datorie, mâine dăm gratis”! Celălalt eveniment găzduit în această perioadă de staţiunile monta­ne din Maramureş va avea loc la Şu­­ior, lângă Baia Sprie.

Ministerul Ad­­ministraţiei şi Internelor s-a gândit că dacă angajaţii săi tot au de făcut ceva percheziţii pe la poliţiştii de fron­tieră şi vameşii de la Sighetul Mar­maţiei, să organizeze în zonă şi Cam­pionatul Naţional de Schi al ce­lor care lucrează pentru pacea şi sigu­ranţa cetăţeanului. Astfel, săp­tămâna vii­toare, pe 16 şi 17 februa­rie, pârtii­le de la Şuior vor fi locul în care cei mai buni poliţişti şi jandarmi se vor duela la schi alpin şi schi fond. La con­curs sunt aşteptaţi circa 100 de par­ticipanţi. Altfel, trebuie spus că ora­şul Râşnov a dat o nouă lovitură în ceea ce priveşte sporturile de iarnă.

În localitatea situată la poalele Masivului Postăvaru a fost cons­truit, în parteneriat cu Federaţia Ro­mână de Schi-Biatlon şi compania petrolieră OMV, un complex de trambuline pentru sărituri cu schiurile. Pe lângă acestea, folosindu-se de fonduri guvernamentale, autori­tă­ţile locale au reuşit să amenajeze o pârtie asfaltată pentru biatlon şi schi fond. De curând a fost semnat contractul pentru construcţia celei de-a patra trambuline, de 90 de metri. Costurile vor fi suportate de  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Fără această trambulină, ţara noastră nu ar fi putut organiza întrecerile de sărituri cu schiurile de la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013, eveniment ce va avea loc în zona Braşov – Valea Prahovei.

×
Subiecte în articol: schi express sporturi